Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Strážník městské policie údajně dealoval pervitin

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
19. května 2009
12:31

Sedmadvacetiletého člena uničovské městské policie podezřívají kriminalisté z distribuce pervitinu. Strážník údajně drogy užíval i prodával dokonce ve služebně.

Informovala o tom mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. Podle místostarosty Uničova Dalibora Horáka (ODS) strážník bude muset městskou policii opustit.

"Strážník prodával drogu v Uničově a jeho okolí. Šlo o významného dealera na Uničovsku. Kriminalisté, kteří na případu intenzivně několik měsíců pracovali, zjistili, že zadržený muž prodával i během své služby, kdy odběratelé strážníka navštěvovali přímo na služebně Městské policie Uničov," uvedla mluvčí.

Policisté zadrželi muže v pátek v podvečer v Litovli na Olomoucku. Podle mluvčí tak učinili bezprostředně poté, co si strážník převzal na zakázku vyrobený pervitin. Policie rovněž zadržela jednatřicetiletého muže, který údajně drogu vařil. V jeho pronajatém bytě kriminalisté zajistili kompletní varnu, další vyrobený pervitin, marihuanu a 30 kusů balení léku, který měl údajně sloužit k další výrobě.

"Strážník výrobci pervitinu dodával léky s obsahem pseudoefedrinu a další chemikálie. Výrobce následně pervitin vyrobil a část si ponechal jako odměnu za práci. Samotný výrobce není kriminalistům neznámý, jde o již dvakrát stíhaného výrobce omamných a psychotropních látek," řekla mluvčí.

Údajného výrobce i distributora policejní komisař obvinil z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Oběma mužům, kteří skončili ve vazbě, hrozí až pět let vězení. Podle mluvčí policisté na případu nadále pracují a nevylučují obvinění dalších osob.

Místostarosta Uničova řekl, že radnice má o případu pouze informace, které policie poskytla médiím. "Uvidíme, jak se případ bude vyvíjet dál. Strážník, který byl v pozici čekatele, ale nepochybně dostane výpověď. Z mého pohledu je škoda, že ani přísná kritéria, která jsou ze zákona součástí výběrových řízení na pozici strážníka, nedokážou takovým excesům zabránit," uvedl Horák. Doplnil, že případ vnímá jako selhání jednotlivce.

gogo ( 21. května 2009 17:11 )

To je děs .... přemýšlím, zde čeština přežije toto století.... Jak servilně přejímáme anglická slova do češtiny... Připomíná mi to tu pohádku "Jak se učil Honza latinsky" ... (Sud kulatý, rys tu pije, tu je kára, ten to ryje) .... Každý hlupák, který chce být dnes "IN" se ohání spoustou cizích slov... Je to více než smutné...

mia123 ( 20. května 2009 09:45 )

.....k MP opravdu vezmou každého ..........(nemohu se ani vyjádřit)! Toto není selhání jednotlivce, většina strážníků je pohromou!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání