"Zítra v noci je premiéra jejího filmu. Už se jí daří lépe a zrovna je u svého lékaře,“ svěřil v pondělí 18. května večer producent Harvey Weinstein novinářům.

Penélope, která točí nový muzikál Nine po boku Nicole Kidman, Judi Dench či Sophie Loren, je v Cannes jako hlavní hvězda nového filmu Pedra Almodóvara Abrazos rotos (Rozervaná objetí), který má na festivalu premiéru v úterý 19. května.

Film vypráví příběh slepce Matea Blanka. Ten se před čtrnácti lety stane obětí vážné autonehody, při níž ztrácí zrak, ale především ženu svého života. Po nehodě přijme svůj literární pseudonym Harry Caine za vlastní jméno a Matea nechává zemřít se svou milovanou Lenou.

Bývalý filmař není schopen kvůli ztrátě zraku točit a uchyluje se proto k psaní scénářů, které ho přivedou k produkční (Penélope) a jejímu synovi Diegovi. Chlapci se jedné noci stane rovněž nehoda a slepec Harry o něj poté pečuje. Místo pohádky mu vypráví příběh o svém pohřbeném životě. Vypráví příběh nešťastné lásky, žárlivosti a zrady.