Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Student (15) vystřelil na učitele, sám se trefil do hlavy

Redaktor zkusil zajít do školy s maketou samopalu. A výsledek? Všude ho pustili.
Redaktor zkusil zajít do školy s maketou samopalu. A výsledek? Všude ho pustili.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, šim - 
19. května 2009
07:14

Student střední školy v americkém městě Larose ve státě Louisiana vtrhl v pondělí do třídy a vystřelil na učitelovu hlavu, ale minul. Poté mladík utekl na školní záchod a pokusil se o sebevraždu.

Uvedly to místní úřady. Patnáctiletý chlapec se střelil do hlavy a jeho stav je kritický, ale stabilizovaný. Policie u něj našla sešit, ve kterém popsal, jak hodlá zaútočit a spáchat sebevraždu. Napsal prý například také "Jsem král" a "Všichni zemřou".

Důvod jeho konání zdroje neupřesnily. Učitel neměl prý útočníka nikdy za svého žáka. Mladík se podle svých poznámek chystal původně zabít více osob, ale v pistoli, kterou ukradl otci, měl jen čtyři náboje. Střelcova matka vypověděla, že syn byl před odchodem nervózní, údajně z výsledků jistých testů.

Incident připomněl, že ve Spojených státech se v posledních letech objevovaly případy střelby ve školách, které si zpravidla vyžádaly řadu obětí. Například letos v dubnu ve škole v americkém státu Michigan byli usmrceni dva lidé, muž a žena. Jednalo se podle vyšetřovatelů o vraždu a sebevraždu střelnou zbraní.

pup70 ( 19. května 2009 08:22 )

Vypatlaní Amíci !!!

gogo ( 19. května 2009 07:46 )

Ale jak dlouho ještě ?

Zobrazit celou diskusi