Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Eliška: Dědovi Králíkovi nakreslila králíka!

Eliška s obrázkem, který dědečkovi namalovala
Eliška s obrázkem, který dědečkovi namalovala  (Autor: autorka)
Autor: Ivana Žáková - 
19. května 2009
05:00

Neuvěřitelné pouto si vytvořila Eliška Bočanová (4) z Bohumína ke svému novému dědečkovi. Na Miroslava Králíka ze Zlína, který se pohybuje jen na vozíku, nezapomněla ani dnes, kdy dědeček slaví 79. narozeniny.

Proto mu namalovala obrázky, poslala mu přes Blesk velikánskou pusu se vzkazem: „Mám tě moc ráda!“

Eliška se vrátila z motolské nemocnice, kde se kvůli její chybějící části páteře sešlo díky Blesku lékařské konzilium. Hned se ptala po svém novém dědovi.

Miroslav Králík, kterého těžký osud Elišky natolik zaujal, že ji přijal za svoji vnučku, starostlivě sledoval její pobyt ve špitále. A toužebně si přál, aby lékaři dali Elišce alespoň malou naději, že bude někdy chodit. Sám je totiž upoután na invalidní vozík.

Elišku nečekaně navštívil dvakrát v Bohumíně, kam přijel i s finanční pomocí a hračkami. Dívenka si ho natolik oblíbila, že si s ním telefonuje a začala mu říkat i dědečku. A protože ho chtěla překvapit také o narozeninách, nakreslila mu dva obrázky. Na jednom Miroslava Králíka zvěčnila s králíkem a na druhém s jejím oblíbeným dinosaurem. Společně s rodiči mu také popřála hlavně hodně zdraví.

Malá Eliška schovává pro dědu ještě jedno velké překvapení. „To ještě dnes nemohu prozradit. Mám ho moc ráda. Je strašně hodný a je to prostě můj dědeček. Už se těším, až ho zase uvidím,“ prozradila Blesku usměvavá Eliška. „Dokonce už myslím na Vánoce, abychom je strávili společně, pokud to půjde. Plánujeme už cestu do Zlína, abychom pana Králíka zase překvapili my,“ dodala maminka Božena Wijová.

Podle prvních závěrů neurochirurgického lékařského konzilia není za současného stavu Elišky, kdy jí chybí celá spodní část páteře a nemá tak ani ukončenou míchu, žádná operace možná. Lékaři se ale budou stavem dívenky dál zabývat.

polibek ( 19. května 2009 08:30 )

Jsou tam výborní špičkoví specialisté,přeji aby se nějaká možnost operace povedla,není nad motol,tam se snad slézají jen samý dobří lékaři.Momentálně máme vlastní zkušenost lékaři i sestry jsou úžasní i v přístupu k pacientovi.Rodině a malé držím palce aby se nějaké řešení našlo, není nad alespoň polovičně zdravé dítě, které se může zařadit mezi stejně staré děti.A dědov hodně zdraví a další dlouhá léta

Zobrazit celou diskusi