Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Omylem přejel muže: Řekl, že se oběsí a zmizel!

Nehoda v Šenovské ulici
Nehoda v Šenovské ulici  (Autor: David Malík, ilustrační foto)
Autor: sč, pes - 
18. května 2009
11:54

Tragedie se odehrála v obci na moravsko-slovenském pomezí. Řidič (57) ve škodovce přejel muže, který spal (54) na polní cestě. Poté zmizel s tím, že se oběsí. Policie ho hledala celou noc a včera ráno.

Okolo deváté řidiče policisté našli v domku u příbuzných ve stejné obci. Údajně tvrdil, že si nic nepamatuje. „Muž jel v neděli domů po polní cestě mezi lukami. Po 21. hodině tam přejel muže, který tam ležel a zřejmě spal. Není vyloučeno, že byl opilý. Na místě byl mrtvý,“ uvedl mluvčí policie Aleš Mergental.

Protože nešťastníka nemohl řidič zpod auta vytáhnout, běžel k sousedovi a spolu ho vyprostilil. „Soused pak běžel k dalšímu, aby zavolat záchranku a policii. Řidič z místa odjel a zaparkoval doma. Ženě řekl, že se jde oběsit a utekl do lesa,“ informoval Mergental.

Policisté přivolali posily a začali po muži pátrat. Nad ránem akci přerušili. Po sedmé hodině se včera vydali do terénu znovu. Okolo deváté pohřešovaného našli v domku u příbuzných. Byl v pořádku. Čeká ho obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti.

gevi ( 18. května 2009 13:30 )

"oběsit" se šel kvůli tomu, aby se zbavil alkoholu v krvi. Proto taky jel polní cestou a ne po silnici. Myslím, že případ je jasný. Ale to nemusel dělat, protože u našich soudů jsou takoví idioti, že je možné je přesvědčit, že dvě promile se dají pořídit z kapek proti nachlazení. Divím se, že sama justice se takovýchto lidí nezbaví. Něco z justičních úletů je snad možné pochopit, ale dvě promile z kapek, to volá do nebe. Kdo má pak nestrannosti soudů věřit?

joel ( 18. května 2009 12:57 )

Nejmenoval se ten muz Lubina? Nebo se u nej projevil tzv. "lubinuv syndrom". Po nehode se jit jako obesit, pak si nic nepamatovat a nakonec velmi dojemne litovat. Osvobozeni u soudu je pak zaruceno.

gogo ( 18. května 2009 12:34 )

a bude z toho nešťastná náhoda ...

bleskomor ( 18. května 2009 12:23 )

Ale ještě to může napravit...

Zobrazit celou diskusi