Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Třetina žen si kupuje malé oblečení

Rozdělte si jednotlivé kusy oblečení podle barev.
Rozdělte si jednotlivé kusy oblečení podle barev.  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM)
Autor: Famous, tez - 
17. května 2009
11:47

Desítky milionů žen po celé Evropě zastihnete ve zkušební kabince, jak se cpou do oblečení menšího o jedno až dvě čísla. A přestože se do šatů, sukní, kalhot či blůzek nenacpou, koupí si je. Berou to jako závazek, že zhubnou.

Většinou však ale tyto hadříky vyjdou z módy na ramínku, aniž je majitelka kdy provětrá.

Podle britské studie se takto chová třetina všech žen. Z průzkumu vyplynulo, že v průměru dotyčné mají minimálně tři kousky oblečení, které jsou jim o číslo až dvě menší. To ale znamená, že jen v Británii zbytečně ve skříních visí či leží 24 milionů sukní, šatů, blůzek a kalhot, které nikdy nikdo nevyužije.

„Pokud je pro někoho motivující, že se nacpe do malých černých šatů či džínsů o číslo menších, potom je taková koupě velmi rozumnou investicí. Mnoho lidí, a zvláště ženy, si denně připomíná svou velikost právě menším oblečením, do něhož by se někdy chtěli vlézt. Záměrná koupě takového oblečení by mohla být efektivní strategií. Zvládat hubnutí znamená, že si člověk dá realistické cíle a dosáhne jich?“ uvedla expertka na hubnutí Christine Evansová z Lloyds Pharmacy.

Mezi muži stejnou strategii prý využívá dvanáct procent.

siroky11 ( 17. května 2009 15:21 )

stále si většina z nich myslí, jak jsou štíhlé, ale na pr.el si nevidí, nebo nechtějí vidět.

Zobrazit celou diskusi