Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jablunkov: Neznámý řidič těžce zranil chodce a ujel

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, tez - 
17. května 2009
11:20

Policie pátrá po řidiči, který těsně před sobotní půlnocí srazil v Jablunkově na Frýdecko-Místecku devětadvacetiletého chodce a z místa nehody ujel. Muž je vážně zraněn.

Nehoda se stala u hřbitova, chodce podle policie srazilo vozidlo tmavé barvy, pravděpodobně francouzské výroby. "Po nehodě řidič vozidla ihned ujel, aniž by zraněnému poskytl první pomoc. Tu provedli svědci nehody, kteří již byli policií vyslechnuti," uvedl Žurovec.

Muž měl po střetu zraněné obě nohy a lékař měl podezření i na poranění mozku. Lékař, který byl náhodně přítomen na místě nehody a poskytoval zraněnému první pomoc, záchranářům řekl, že muž po nehodě nedýchal a nastala u něj i srdeční zástava.

"V době příjezdu posádky záchranné služby byl postižený v bezvědomí, jeho srdeční činnost již však byla díky poskytnuté pomoci obnovena," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dodal, že muž byl převezen do třinecké nemocnice.

Policisté podle Žurovce uvítají i informace dalších svědků. Řidiči hrozí obvinění z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Za to může dostat až pětiletý trest. "V případech, kdy se viník nehody před policií ukrývá, neváhají soudci uvalovat vazbu," doplnil Žurovec.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání