Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po Paroubkovi opět házeli vejce. Tentokrát v Plzni

Koupl jsem si vajíčka a nesu je domů, bránil se mladík policistům
Koupl jsem si vajíčka a nesu je domů, bránil se mladík policistům  (Autor: Mediafax.cz)
Autor: ČTK - 
16. května 2009
19:40

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se stal terčem útoku dvou výtržníků, kteří po něm na dnešním mítinku v Plzni začali házet vejce. Zasáhla proti nim policie a odvedla je na obvodní oddělení, aby je vyslechla a sepsala s nimi protokol.

Jejich čin bude dále řešen pouze jako přestupek proti veřejnému pořádku. Informovala o tom mluvčí krajské policie Michaela Altmannová.

Dva mladíci ve věku 20 a 21 let tak zopakovali situaci ze středy na mítinku v Kolíně, kde se Paroubek stal terčem dvojice vrhačů vajec a také rajčat. Jedno vejce ho zasáhlo. Zda se to podařilo vrhačům v Plzni, není jasné. Neví to mluvčí policie a vedoucí tiskového oddělení ČSSD Ondřej Macura uvedl, že si incidentu nevšiml. "Nemohu ani potvrdit, ani vyvrátit, že se něco takového stalo," poznamenal Macura.

Obdobné útoky na české politiky nejsou příliš časté. Nejznámějším je házení vajec na bývalého prezidenta Václava Havla. V říjnu 1991, kdy se rozpadal společný československý stát, dav na náměstí SNP v Bratislavě po Havlovi házel vajíčka. Výtržníci ho netrefili, zasáhli nynějšího českého prezidenta Václava Klause, tehdejšího místopředsedu federální vlády.

Máte fotografie nebo video z plzeňského mítinku ČSSD v Plzni, když na Jiřího Paroubka hodili vejce? Ozvěte se na email: online@ringier.cz

drhouse ( 18. května 2009 09:40 )

Máte to nějaké popletené, oháníte se Baťou, hned zase chcete zpátky komunisty...kdyby házeli na Topola, tak se rochníte blahem, ale že se dotkli mistra Raje....já mám naopúak radost, že tahle bradavice nes... pouze mě, snad ty volby nakonec nedopadnou tak zle ...

bobina ( 17. května 2009 14:15 )

Myslíte si,že toto je reálný pohled oblíbenosti Paroubka místo grafů? Tak to jste mně rozesmál! Když dva slaboduší mladíci hodí vejce na Paroubka,tak to je demografická odpověď oblíbenosti? No tak to jo,už jsem se lekla,že když podsouváte levičákům nižší vzdělání a inteligenci,že vy oproti tomu budete inteligence sama! Bohužel že? Píšete,že dokonce jednoho z nich znáte a že je to student vysoké školy! No tak to je pro mně ještě horší zjištění,když člověk,který by měl být vzorem inteligence se sníží k něčemu tak ubohému! V tom já tedy inteligenci nespatřuji a opět se tu potvrzuje pravidlo,že ne každý kdo vystuduje vysokou školu je chytrý člověk!

antisocdem ( 17. května 2009 12:55 )

Hm, tak si mě i toho chlapce na fotografii s někým pletete, já ve svém okolí nemám ani osoby užívající omamné látky, a už vůbec ne voliče sociální demokracie.

tatu ( 17. května 2009 11:50 )

Já toho gaunera taky znám a asi!!i tebe.Nevím přesně který ty jsi,ale tuším.Debil na snímku nedokázal nic,akorát shánět trávu.A teď je velký borec.Na topolánka si netroufne,protože ten vyznamenával vrahy a teď zalezl a vyleze až v Bruselu,ale člověka,který to s námi myslí jakžtakž na toho si troufne.Co to má za smysl?Gauner na snímku je známá firma a chce se zviditelnit.Nemá žádné vzdělání,stejně jak jeho kumpáni.Kde by na to vzali rozum?Jenom člověk nesmírně hloupý dokáže to co on.

simeon ( 17. května 2009 11:48 )

ve všem jsou zákulisní intriky, tajné služby, u všeho někdo tahá za nitky a za každým rohem je šedá (vlastně modrá) eminence mám pocit, že je to skoro vyšší moc ta proklatá ODS, dnes už nikdo nemůže učinit jediné nesouhlasné gesto aniž by byl někým řízen - takoví zombie Jsou všichni tak schizofrenní nebo jen papouškují slova vůdce aby se cítili vševědoucí????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa