Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sestavte si domácnost budoucnosti

Fotografie
17. května 2009 | 05:09

Praní bez vody, krb bez komína, oheň bez kouře nebo chladnička, která roste spolu s množstvím potravin v ní. K tomu všemu v koupelně vana, která vyřeší všechny zdravotní těžkosti, a v obýváku křeslo v podobě vajíčka pro dokonalé soukromí. To jsou jen některé z moderních »vychytávek «, které mohou brzy zpestřit naše domácnosti.



PRAČKA BEZ VODY

336097:gallery:true:true

Nepotřebuje vodu ani prášek, prádlo vypere stlačeným vzduchem a ionty. Vyprané věci není třeba sušit, mohou se rovnou zavěsit do skříně. Zkoušené prototypy ale zatím dokážou vyprat jen jeden kus velkého prádla.

Na trhu: do pěti let
Odhadovaná cena: 85 000 Kč


VANA NA VŠECHNO

336103:gallery:true:true

Má futuristický design a bezpočet funkcí. Neo- Qi není jen vana se sprchou, ale poslouží i jako sauna s horkou párou, infrasauna, na aromaterapii, skotské střiky, vibrační masáž a nejrůznější zábaly. Zregeneruje celé tělo i ducha.

Na trhu: už se prodává
Odhadovaná cena: od 230 000 Kč


ODPUZOVAČ PACHU

336101:gallery:true:true

Po návratu z baru nebo restaurace nemusíte mít šaty hned znečištěné nebo propocené. Mohly vám jen nasáknout cigaretovým kouřem. Do pračky je ale házet nemusíte. Přesněji – už za pár let nebudete muset. To už bude ke koupi tohle speciální ramínko, které díky iontové technologii dokáže všechen oděv perfektně »odsmradit«.

Na trhu: asi za tři roky
Odhadovaná cena: 1340 Kč


SOUKROMÍ VE VAJÍČKU

336102:gallery:true:true

Vajíčko Ovei se přizpůsobí vaší postavě a můžete se v něm i zavřít. Třeba i uprostřed obýváku, plného cizích lidí, v něm lze v dokonalém soukromí sledovat televizi, fi lmy na DVD, hrát počítačové hry, poslouchat hudbu nebo surfovat na internetu. Ve vajíčku jsou vestavěné všechny potřebné technologie.

Na trhu: už se prodává
Odhadovaná cena: od 1,5 milionu Kč


KRB S UMĚLÝM OHNĚM336100:gallery:true:true

Můžete ho položit na podlahu nebo pověsit na zeď. Nepotřebuje totiž komín. Stačí do malé nádržky v něm nalít denaturovaný líh, zapálit a začne hořet oheň, který nekouří ani nepáchne, ale krásně hřeje.

Na trhu: už se prodává
Odhadovaná cena: od 13 400 Kč


ROSTOUCÍ LEDNIČKA

336099:gallery:true:true

Určitě to znáte – přes týden lednička zeje prázdnotou, ale víkendový nákup do ní vtěsnáte jen obtížně. Vyřešit to pomůže flexibilní »chladicí harmonika«. Její velikost se totiž přizpůsobí vašim potřebám. Dá se pohodlně přenášet, lze s ní i cestovat a ona sama dokonce signálem upozorní, že se blíží konec spotřební lhůty některé z potravin uvnitř.

Na trhu: do pěti let
Odhadovaná cena: 22 000 Kč


BYLINKY Z LINKY

336098:gallery:true:true

V průhledné nádobě HydroSphere, vysoké 42 centimetrů, bude možné pěstovat nejrůznější byliny přímo na kuchyňské lince. Lze v ní vytvořit mikroplantáž koření, které máte rádi. Vodu, živiny, světlo i ochranné látky dodává toto zařízení bylinkám samo.

Na trhu: do pěti let
Odhadovaná cena: 2500 Kč



Autor: Lucia Skladanová
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...