Padesátiletý zpěvák si verdikt lékařů vyslechl před několika týdny. Experti mu na jeho těle našli rakovinou zasáhnutou kůži a nebezpečné buňky, které by se mohly v rakovinu zvrhnout, objevili také na Michaelově obličeji.

Jackson ovšem nepropadá panice a rozhodně dělá vše proto, aby byl pro blížících se padesát již beznadějně vyprodaných koncertů, které startují v červenci, v pořádku.

„Nejprve byl tou zprávou velice rozrušený. Bezmezně však věří svým lékařům, že mu poskytnout tu nejlepší péči a uzdraví ho,“ řekl britskému deníku The Sun zdroj z Jacksonova okolí.

O zrušení ani jednoho z plánované padesátky vystoupení nechce zpěvák ani slyšet. „Michael se děsně těší a chce jít do každého z nich naplno. Nechce své fanoušky zklamat, ale nadchnout!“ dodal zdroj.

Jackson zatím stále pobývá v Americe, kde pravidelně navštěvuje dermatologickou kliniku v Beverly Hills. V losangelské nemocnici byl několikrát spatřen se zdravotnickou rouškou přes obličej.

Je pravděpodobné, že současný zdravotní stav je následkem nesčetných plastických operací a bělení kůže, které Jackson za svůj život podstoupil. Svůj podíl na tom má zřejmě i vitiligo, onemocnění způsobující nedostatek pigmentu, kterým zpěvák trpí. Jackson bělení kůže vždy popíral. Usvědčila ho však vypotřebovaná tuba bělícího krému, kterou kdosi bez zpěvákova vědomí umístil do internetové aukce.

V současné době se Jackson již intensivně věnuje přípravě na monstrózní koncertní sérii. Každé představení bude trvat přes dvě hodiny, Jackson chystá řadu převleků, neměl by chybět ani jeho legendární moonwalk.