Ve třech letech již navštěvoval baletní školu. Z nové Patrickovy biografie 'One Last Dance' vychází najevo, že poprvé jeho tělo uchvátily taneční rytmy v jeho osmi měsících.

Patrick se narodil v Texasu, jeho matka byla učitelkou tance, která ovlivnila jeho nadcházející život více než kdokoliv jiný. V městě Houston si otevřela taneční školu a Patricka brala na hodiny s sebou. Ve studiu měl vlastní ohrádku, kde se zájmem sledoval tanečníky nebo spinkal. Když mu bylo osm měsíců, tak se v postýlce postavil a v plenkách začal tancovat na hudbu. Tehdy ještě neuměl chodit ani mluvit. Tanec ho prostě fascinoval.

Když mu byly tři, začal chodit na lekce baletu své maminky. V tanci ho podporoval i otec Jesse, kterému neřekl nikdo jinak než 'velký kámoš'. K tanci měla blízko celá Patrickova rodina včetně adoptované dcery Song Bo Ry, kterou si Patsy s 'velkým kámošem' osvojila. Studiem tance se tak pozdější hollywoodský lamač srdcí zabýval až do sedmdesátých let minulého století. Patrick ne vždy s matkou vycházel dobře, ale její vedení ho naučilo disciplínu a dodalo mu ctižádostivost.

Herec v baletním představení z roku 1976.
Autor: Isifa.com

Herec v baletním představení z roku 1976.

"Moje matka byla na mě přísná a náročná, co se týče úkolů. Nikdy jsem nevěděl, jestli mě bude chválit nebo mě uhodí. Díky ní ale jsem tím, čím jsem," řekl Patrick.

Herec, který od ledna minulého roku bojuje s rakovinou, se nechal slyšet, že již nemá síly s nemocí bojovat a že je připraven zemřít.

 

V pondělí čtěte 2. díl nového seriálu Blesku:

Patrickovy první lásky