Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zatýkala cizince při razii v Praze

Ruská mafie, zatčení
Ruská mafie, zatčení  (Autor: ÚOOZ, ilustrační foto)
Autor: ČTK, pes - 
14. května 2009
15:45

Cizince, který v České republice pobývá nelegálně, a dva celostátně hledané občany dnes našli policisté v Praze při kontrole šesti vytipovaných objektů.

Novinářům to sdělila mluvčí pražské cizinecké policie Jana Dudová. Dalším cizincům policisté udělili pokuty za porušení pobytového režimu.

Policisté od rána zkontrolovali čtyři ubytovny, živnostenskou provozovnu a na základě anonymního udání i jeden byt. Celkem prověřili 57 lidí, z toho pět českých občanů. "Dva Češi byli v celostátním pátrání, z toho na jednoho byl vydán příkaz k zatčení," uvedla Dudová. Cizince, který v tuzemsku pobýval nelegálně, čeká vyhoštění.

Cizinci, kteří porušili pobytový režim, dostali deset blokových pokut v celkové hodnotě 14.800 korun. Policisté zahraniční občany informovali o tom, že mohou využít projekt takzvaných dobrovolných návratů. Do dnešního dne této možnosti v rámci projektu ministerstva vnitra využilo na území Prahy a středních Čech 494 cizinců. Nejvíce jich bylo z Ukrajiny, kam se vrátilo 219 lidí, a z Uzbekistánu, kam odjelo 212 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání