Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kocáb domluví Lejle Abbasové kvůli jejímu hlasu v reklamě

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
13. května 2009
17:44

Ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb (za SZ) hodlá se svou tiskovou mluvčí a moderátorkou Lejlou Abbasovou projednat její aktivity v reklamě.

Hlas Abbasové zní v rozhlasové reklamě propagující módní show v pražském obchodním centru, což podle některých mediálních analytiků může znamenat konflikt zájmů. Abbasová tento názor odmítá.

"Já s ní mluvím o všem a určitě o tomhle budu taky," řekl dnes ČTK Kocáb. Hlas Abbasové použili tvůrci rozhlasové reklamy na módní přehlídku v jednom z pražských obchodních center, kterou bude Kocábova mluvčí uvádět. Informovalo o tom Rádio Impuls. Podle některých mediálních odborníků mohou posluchači její účinkování v reklamě mylně považovat za oficiální vyjádření zástupce státní instituce.

"Pro něj (posluchače) je to pořád jeden člověk. Proč by ten příjemce měl pátrat a říkat si: 'Aha, ne, ona to má všechno oddělené a v pořádku'," řekl Rádiu Impuls analytik Milan Kruml.

Zákon však podobné jednání nezakazuje a žádné pochyby si nepřipouští ani sama Abbasová. "Moderuji taneční a módní přehlídku a k tomu byl udělán rádiový spot, kde na ni zvu," řekla ČTK Abbasová. "Konflikt zájmů tam v žádném případě není," prohlásila.

Abbasová moderovala například televizní soutěž Big Brother televize Nova, uváděla i pořady v hudební televizi Óčko a veřejnoprávní České televizi. Ani kvůli nástupu do funkce ministerské mluvčí však nebyla ochotna vzdát se své původní profese.

"Už na začátku, když jsem vstupovala do této role, tak jsem všude veřejně říkala, že chci dál moderovat. Byla to jedna z mých podmínek," dodala Abbasová, která proto na Kocábově úřadě není zaměstnána na plný úvazek, ale má smlouvu jako externistka.

breburda ( 13. května 2009 22:36 )

je to další důkaz, jaký je to malý nepřející člověk, kdyby raději sáhl do kapsy a dal 700 mega na přestěhování vepřína v letech, je ostudou naší vlády a zelených, čemuž jsem rád, alespoň všichni vidí, jaký to jsou volové a žákové

gogo ( 13. května 2009 20:48 )

jsou tací tuláci různými vládami... Jedni odcházejí, jiní přicházejí, jen oni dva zůstávají... Dojemné ... Nikdo nedokázal prosadit do další vlády své lidi. Jen předseda pidistrany - diktátor Bursík to dokázal ! Jak je to možné ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa