Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Topolánek není premiér, ale jezdí za státní peníze!

Autor: Eva Hofrichterová - 
14. května 2009
05:01

Mirek Topolánek (52) už není premiérem. Jeho rodina to ale vůbec nepocítila. Vládní auto dál vozí jeho syna Tomáše (16) na poslední chvíli do školy a limuzína s bodyguardem dělá taxíka jeho ženě Pavle (53). Zkrátka – pohodlí za státní peníze až do poslední možné chvíle!

Expremiér Topolánek bude mít ještě tři měsíce nárok na vládní vůz i ochranku. Jeho žena Pavla, s níž už nežije, využívala z nejasných důvodů vládní vůz s bodyguardem přes dva roky jako taxík.

Denní cesty do práce i jinam tak stát vyšly na více než dva miliony. Podle všeho o toto pohodlí měla přijít v okamžiku, kdy Topolánek minulý pátek přestal být premiérem.


„Pokud by nebyl pan Topolánek premiérem, přestal by existovat důvod, proč musíme dnes jeho manželku doprovázet,“ řekl před dvěma měsíci šéf ochranné služby Lubomír Kvíčala.

Když se ho ale Blesk zeptal nyní, už tak rozhodný nebyl. „Na toto téma už odmítám cokoliv říkat, Topolánek jako premiér skončil a tyhle záležitosti jsou už teď v jiném režimu,“ řekl Blesku Kvíčala.

Oficiální zdůvodnění, proč vůbec Topolánková ochranku měla, bylo »aby ji neobtěžovali na ulici lidé dotazy«. Jenže ve středu si paní Pavla, kterou dovezli bodyguardi domů, ihned už bez ochranky skočila nakoupit do Tesca...

Že využívá vládní auto kvůli pohodlí, je evidentní. Stejně jako premiérův syn Tomáš. Na toho vládní auto půl hodiny čeká a pak s ním na poslední chvíli uhání do školy. Tramvají by to nestíhal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fullhouse ( 14. května 2009 17:19 )

Asi nikomu nevadi ze vsichni a oravdu vsichni maji limuzinu a ridice za statni penize a vam vadi ze jezdi premierova rodina autem? Ti by to meli mit jako samozrejmost. Kdybych byl na jeho miste dal bych synovi dva bodyguardy, protoze clovek nikdy nevi. Bohuzel doplaci na to ze je predvolebni situace a novinari cihaji pred jejim domem.. Nevim kdo je tady ubohy!!!

masakr ( 14. května 2009 16:34 )

http://www.youtube.com/watch?v=XuoCFPyHqM4

gord ( 14. května 2009 13:12 )

já mít takovýho otce tak bych taky nejezdil MHD :o)

tendertouch ( 14. května 2009 12:39 )

Nechápu to, kritizovali komunisty, jak kradou. Ale tohle, to se jim nevyrovná. Komunisti byli žabaři. A nebo, že by ti dnešní byli bývalý, o kterých se mluvilo, že kradou a kradou i dnes? Asi by to mělo příště z úst velikánů znít: Kradl: ten, ten ten, a dneska krade zase ten , ten ten. Protože jestli komunistický režim byl takový, tak dnešní neni lepší. Naopak, ještě horší. Je to ve větší míře. Protože alespoň za komunistů bylo na školy a zdravotnictví a nejednali s lidmi v práci jako s dobytkem.

587587 ( 14. května 2009 12:23 )

viditelně nee

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa