Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud: Zavraždil mámu tří dětí

Martin Ch. se na místě proti rozsudku odvolal
Martin Ch. se na místě proti rozsudku odvolal  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: zb, kol - 
12. května 2009
12:59

Topil manželku ve vaně, pak jí hladil, líbal a dával jí i umělé dýchání. Nedostatek kyslíku poškodil ženě mozek a matka tří dětí zemřela v nemocnici. Táta své syny připravil po 15letém manželství o mámu. Za vraždu ho teď Krajský soud v Plzni poslal na 10 let do vězení.

Martin Ch. (43) je inženýrem. S manželkou Monikou (38) plánovali, že si postaví domek. Rodinná idylka ale skončila, když si Monika našla milence. Osudný den chtěla po manželovi, aby podepsal smlouvu o prodeji pozemku, na kterém plánovali stavět domek. Přišla tak za ním až do koupelny.

Martin Ch. se na místě proti rozsudku odvolal Martin Ch. se na místě proti rozsudku odvolal | Blesk - Zbyněk Schnapka

„Chtěla peníze, aby mohla koupit dům v Lovosicích. Už před tím vybrala ušetřených 1 milión korun a poslala je milenci. Spadli jsme do vany. Zůstala pod vodou. Já ji zalehl,“ hájil se Martin Ch.

„Ženu někdo škrtil. Na krku zůstaly stopy. Manželku povalil do vany, potopil jí hlavu pod hladinu a pustil jí až, když sebou přestala smýkat,“ tvrdí státní zástupkyně Irena Kondrová.

Moniku pak Martin Ch. z vany vytáhl. Odvezla jí sanitka a v nemocnici pak zemřela.Obhajoba předložila posudek, kde stálo, že Martin Ch. byl nepříčetný. Znalec soudu ovšem, trval na tom, že rozpoznávací schopnosti byly jen o polovinu sníženy. „Při své inteligenci si musel být vědomý toho, že to, co dělá, může manželce způsobit smrt,“ zdůvodnil rozsudek Jan Špeta.

anetas ( 12. května 2009 14:21 )

máš pravdu, ale to ji měl spíš srazit autem a pak utéct, za to je u nás přece jen podmínka...

gevi ( 12. května 2009 13:39 )

deset let za vraždu. Žijeme skutečně ve státě s podivným vnímáním spravedlnosti.Těžko by kdekoli ve světě padl za vraždu tak trapně nízký rozsudek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání