Je to totiž šestkrát víc, než se rodí v průměru v celosvětové populaci.

Jen v roce 2008 připadalo na 300 porodů patnáct dvojčat a letos prý bude číslo obdobné. Proč dochází k mnohačetným těhotenstvím právě ve vesnici Kodinhi ve státě Kérala, není jasné. Za posledních pět let prý přišlo na svět během šedesáti porodů 120 dětí. A každým rokem pak porodníci zaznamenávají nárůst počtu dvojčat.

„Podle mého lékařského názoru je v rámci obce Kodinhi kolem 300 až 350 párů dvojčat,“ tvrdí lékař Krishnan Sribiju, podle něhož je číslo 250 oficiálním, ovšem až 150 porodů dvojčat podle něj proběhlo bez vědomí zdravotníků a do statistik tak nemůže být zahrnuto. On však tvrdí, že zatímco asijský průměr jsou čtyři porody dvojčat na tisíc porodů, v Kodinhi je to už 45 porodů dvojčat na tisíc porodů.

„Co je ale fascinující, je rostoucí počet dvojčat každým rokem, je jich tak mnoho, že mám pocit, že za posledních deset let se počet dvojčat ve vesnici zdvojnásobil,“ citoval lékaře Sribijua britský list Daily Telegraph.

Zda se jedná o zvláštní genetickou mutaci, která pravděpodobnost početí dvojčat zvyšuje, není jasné. Objevila se ale před šedesáti či sedmdesáti roky. Tehdy prý hromadné plození dvojčat začalo.

„Bez přístupu k detailní biochemické analýze nemohu přesně říct, co je příčinou plození dvojčat, ale mám pocit, že to souvisí se stravou a pitím vesničanů. Pokud se to prokáže jako skutečnost, pak bychom to mohli lahvovat a poskytovat tak pomoc neplodným párům,“ dodal Sribiju, podle něhož nestojí za zvláštností znečištění z prostředí.