Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Týraný Bad konečně našel nové páníčky

Autor: Jana Ulrichová - 
11. května 2009
06:05

Živořil v mrazech na zahradě, byl vyhublý a na smrt nemocný. Zachránila ho všímavost lidí a také strážníci a policisté, kteří využili nový zákon a majitelce jej odebrali. V útulku v Řepnici na Litoměřičku ho vyléčili. Od víkendu má i díky Blesku pes německé dogy Bad (6) nový domov.

Když strážníci Bada v lednu do útulku přivezli, byl tak zesláblý, že téměř nemohl chodit. Veterináři zjistili, že má silný zánět střev a žaludku. Život mu zachránilo včasné nasazení léků včetně antibiotik. Byl také silně podvyživený.



„Vážil polovinu toho, co by měl,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová, kterou potěšilo, že nemusela Bada vydat původní paničce. Ta totiž měla své jednání vysvětlovat u komise, ke které ale i přes opakované výzvy nedorazila a o psa ztratila zájem.

„Když jsme si v Blesku přečetli jeho příběh, velmi nás dojal. Hned jsem si řekla, ty půjdeš k nám, hochu. Měli jsme dvě dogy, pejsek nám ale o Vánocích umřel, což jsme obrečeli. Zůstala nám dvouletá černá fenka Ira, takže bude mít kamaráda,“ řekla Miroslava Kratochvílová (43), která si se svým přítelem Liborem Slaninou (42) pro Bada přijela až z Chrtníků na Pardubicku. „U nás se bude mít dobře, to slibuji. Máme dvě zahrady, jednu okrasnou a druhou velkou, jen pro dogy, kterou mohou ničit, jak chtějí,“ dodal Libor Slanina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi