„Já se té Nově teď už jenom směju!“ reagoval v pátek Dlabaja na svou hodinovou výpověď, kterou si přivodil natáčením sebe i svých chrochtajících kolegů – Keblůška, Jandové, Špalka a spol. Náplast na ztrátu obživy a kariéry mu zřejmě dodal fakt, že po něm hned po vyhazovu »hrábnul« Svaz pacientů ČR a dal mu funkci poradce prezidenta.

Fotogalerie
4 fotografie


Týden se Dlabaja před Bleskem schovával. Teď promluvil. „Pro Novu jsem rád dělal první poslední. Když byly v roce 1997 povodně, zachraňoval jsem manželku na lodičce v Otrokovicích. A kromě rodiny jsem hned myslel na televizi a ještě natočil reportáž,“ zamyslel se nad skonem své kariéry Dlabaja, který v televizi pracoval dvanáct let. Ženě, synovi a dceři to však raději nevysvětluje.

„Nova mi sdělila, že jsem poškodil její značku. Televize však udělala nade mnou zbrklý rozsudek. Udělal jsem ale kravinu. To vím!“ vysvětloval včera Blesku reportér, jehož odchod neudělal radost nikomu. Nejsledovanější televize však musela kvůli své prestiži Dlabaju potrestat. I když se to třeba nelíbilo řediteli sekce zpravodajství a publicistiky Martinu Ondráčkovi.

„Martin dobře ví, že jsem už dávno chtěl zmizet z obrazovky. Přece mě mohl sesadit z postu šéfreportéra a přemístit někam jinam, kde nebudu vidět,“ chtěl by si Dlabaja zpětně nadělit mírnější rozsudek, na který však nejvyšší vedení Novy v čele s generálním ředitelem Petrem Dvořákem reagovalo »palcem dolů«.

„Mám na internetu podporu 66 procent lidí. Ti mně fandí. Mám nabídky v mediální sféře. Zatím ale pracuji úplně zadarmo. Uvidíme,“ myslí si exreportér nejsledovanější české televize Dlabaja, na něhož má prý nyní zálusk pro svou masivní reklamu jeden český pivovar. Značka »Dlabaja « asi zabrala. Patent na chrochtání je možná výhodně na prodej...