Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Týraný Bad hledá novou rodinu

Šestiletá německá doga po péči v útulku zase vypadá jako pořádný pes. Vyzáblá postava s čnícími žebry je ta tam.
Šestiletá německá doga po péči v útulku zase vypadá jako pořádný pes. Vyzáblá postava s čnícími žebry je ta tam.  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
7. května 2009
05:00

Týraný Bad (6) se může těšit na novou rodinu. Policisté ho už v lednu odebrali majitelce ze Štětí, která ho nechávala vyzáblého a nemocného na své zahradě. Ale týrání označili jen jako přestupek. Německou dogu si tak žena měla vzít zpátky.

V řepnickém útulku si ulevili. Majitelka se o psa nezajímá. Mohou ho tak nabídnout jiným zájemcům, kteří se o nádherného pejska postarají určitě s větší láskou a péčí.

Žena nepřišla ani k přestupkové komisi, která se měla jejím případem zabývat. „Myslím, že nová rodina pro něj bude nejlepší. Přišel k nám na kost vyhublý, a hlavně vážně nemocný. Měl zánět střev a žaludku. V takovém stavu živořil na zahradě na okraji Štětí, kde si ho naštěstí všimli místní lidé,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová.

Bad velmi přilnul k spolumajiteli útulku Marku Maskulanisovi Bad velmi přilnul k spolumajiteli útulku Marku Maskulanisovi | Blesk - Jana Ulrichová

Bad velmi přilnul k spolumajiteli útulku Marku Maskulanisovi

I když se majitelka podle veterinářů jednoznačně dopustila týrání zvířete, protože mu nezajistila veterinární péči, policisté případ vyhodnotili jen jako přestupek.

Bad, který se mezitím v útulku zotavil, se měl po projednání přestupku vrátit zpátky k ní. K tomu ale nedojde. Majitelka se totiž i přes opakované výzvy k přestupkové komisi nedostavila a o další osud svého psa se nezajímala. V útulku mu proto teď hledají náhradní rodinu. „Je to inteligentní a velmi poslušný pes. Potřebuje jen jediné – dobré zacházení,“ řekla Miluše Maskulanisová.


Chcete Bada?

Psí domov Řepnice 30
412 01 Litoměřice
Tel. 602 893 442

Potřebuje hlavně teplo domova, buď zahradu nebo někoho, kdo mu dopřeje dostatečné vycházky a hlavně lásku, protože je to velký mazel, který dychtí po společnosti lidí.

mija ( 7. května 2009 20:12 )

už je to do nebe volající, jak v obdobných případech, kdy jednoznačně dochází k týrání, to vždycky ti tupý poldové vyhodnotí jen jako přestupek !

angiestone ( 7. května 2009 10:22 )

nechápu,pročsi tentotyp lidí pořídí živého tvora.Je mi z toho zle...no,alehlavně,žejeto jen přestupek, to semajitelcemuselo oddechnout...přeju jí minimálně prasečí chřipku

Zobrazit celou diskusi