Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlak srazil telata

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ivana Žáková, jos - 
6. května 2009
12:13

Motorový vlak se ve Městě Albrechtice na Bruntálsku v noci na středu srazil s telaty. Dvě z nich nepřežila. Celkem sedm statných telat, každé vážící tři metráky, uteklo z farmy v Třemešné a ušlo dlouhé čtyři kilometry.

Na dvě desítky hasičů pak lovilo svěhlá zvířata po celý zbytek noci. Motorový vlak se se zvířaty střetnul v ulici Celní u viaduktu. „Byl to poslední spoj z Krnova ve směru na Město Albrechtice. Tři telata srazil projíždějící motorák z náspu, čtvrté zůstalo zraněné v kolejišti, další tři utekla,“ informoval Blesk mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Jedno z nich lovilo třináct hasičů kolem půlnoci na oploceném fotbalovém hřišti přímo ve Městě Albrechtice. „Museli jsme zabránit útěku telete na silnici první třídy a dalším nehodám. Zraněná zvířata jsme svázali lany a předali majiteli,“ dodal Kůdela. Ten si pro dobytek přijel z farmy v Třemešné s teleskopickým nakladačem a vlaníkem napojeným za traktor.

Zatímco cestující ve vlaku vyvázli po srážce bez zranění, ta se nevyhnula dvěma hasičům. Jeden podklouzl při vytahování telete na náspu u kolejiště a narazil si hrudník, druhý dostal od mladého rohatce kopanec pod koleno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi