Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zabíjel v tramvaji, teď chce bankrot

Petr Hroch musí na sebe vyhlásit bankrot, jinak půjde za dluhy sedět
Petr Hroch musí na sebe vyhlásit bankrot, jinak půjde za dluhy sedět  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, brum - 
6. května 2009
05:24

Osobní bankrot vyhlásí Petr Hroch (25). Řidič, který zavinil tragickou srážku tramvají v Ostravě-Vřesině. Také v důsledku nehody má milionový dluh. Obává se, že až si odsedí trest za smrt tří lidí z nedbalosti, skončí kvůli neplacení dluhů za mřížemi znovu.

„Bankrot musím vyhlásit ještě před začátkem procesu u krajského soudu, kde jsem se odvolal. Ne kvůli výši trestu, ale právě kvůli svým dluhům. Jinak bych musel do sedmi dnů nastoupit trest,“ svěřil se Blesku Petr Hroch. Riskuje tak, že mu soud trest zvýší.

Osudná tragédie loni 11. dubna mu změnila život. Dodnes měl být kvůli těžkým zraněním končetin a páteře na nemocenské. Dělá ale už několik měsíců krupiéra v kasinu. „Musel jsem do práce, i když je hůře placená než u dopravního podniku. S mým zraněním na rukou by mě nikde nevzali. Dělám ale pořád dvanáctky noční a s manželkou se tak nevidím,“ přiznal Hroch.

Před tragickou srážkou si vzal u banky větší úvěr na rekonstrukci bytu, který z nemocenské nebyl schopen splácet a musel si peníze znovu půjčovat. Stále dluží asi 700 tisíc Kč. Dopravní podnik po něm chtěl za způsobenou škodu původně 2,5 milionu korun. Díky zaměstnanecké pojistce má zaplatit asi 95 tisíc Kč. „Já ty peníze nemám. Podnik mě chtěl žalovat, proto jsem i tento dluh dal do bankrotu,“ vysvětlil Petr Hroch. Dalších 300 tisíc dluží právníkovi. Krátce po nehodě mu ke všemu ukradli auto bezmála za půl milionu.

miriam ( 6. května 2009 11:05 )

Auto za půl milionu je úplně normální auto střední třídy, a vzít si hypo 700tis mi taky nepřipadá divné. Čím jezdíte vy a jak řešítě své bydlení? Dosud u rodičů a klíčky půjčuje tatínek?

drobek ( 6. května 2009 10:49 )

Až po průseru,který vzal životy a řidiči ho zkazil se trať uráčili odpovědní z DP zabezpečit.najednou to šlo.

sigenius ( 6. května 2009 10:24 )

Mít dluh 700000 a zároveň jezdit v autě za půl miliónu je buďto výrazem prosté mysli, nebo habaďůra. Po nehodě se pan Hroch stylizoval do role kajícného nešťastníka hodného politování, teď to vypadá na možnost, že pan Hroch v den nehody nebyl schopen sledovat jízdní řád vzhledem k hlavě plné starostí z dluhů. Auto ukradené krátce po nehodě? ...Nebyla to akce věřitelů?

Zobrazit celou diskusi