Teprve dnes se rapper přiznal ke skutečnosti, že svého času byl tak mimo, že klidně spolykal najednou dvacet tablet Vicodinu, Ambienu a Valia najednou. Jindy do sebe nacpal několik dávek metadonu, který se užívá při léčbě osob závislých na heroinu.

„Ty počty tablet se dostaly do takové výše, že jsem už ani nevěděl, co vlastně beru,“ přiznal Eminem v upřímné výpovědi pro magazín VIBE.

Ale ani hospitalizace na klinice pro drogově závislé neznamenala bezpečí. Když se totiž v roce 2005 dostal do léčebny, ošetřovatel mu dal modré pilulky. Jenže rapper jich spolykal několik najednou. Jednalo se o metadon užívaný k léčbě osob závislých na heroinu.

„Můj lékař mi pak řekl, že to množství metadonu, co jsem spolykal, se rovnalo jednorázovému podání čtyř balíčků heroinu,“ přiznal šestatřicetiletý hudebník.

Poté následovalo propuštění ze sanatoria a velký relaps. K němu došlo, když si zranil koleno a musel být operován. Lékaři mu odmítli předepsat lék na tišení bolestí. „Tak jsem začal pátrat po domě, jestli někde nenajdu skrytou krabičku s Vicodinem… Převrátil jsem dům vzhůru nohama a nakonec našel něco ve sklepě, v malém ubrousku, sedm a půl Vicodinu, ten extra silný, a nějaké Valium,“ přiznal zpěvák s tím, že se opět dostal do začarovaného kruhu těžké závislosti a konečně si přiznal, že má problém.

A vrcholem interview je věta, v níž Eminem poprvé ve svém životě veřejně projevuje pozitivní city k matce. „Teď už rozumím tomu, že jsem závislý člověk, konečně soucítím se svou matkou. Pochopil jsem to,“ tvrdí rapper.