Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: 1. Máj: Komunisti na Výstavišti napadli fotografa Blesku

Autor: ČTK, šim - 
1. května 2009
15:49

VIDEO: První máj využily mnohé politické i nepolitické organizace k setkání se svými sympatizanty. Komunisti se sešli na Výstavišti, anarchisti na Střeleckém ostrově. U Křižíkovy fontány došlo k fyzickému napadení fotografa Blesku jedním z komunistů.

Fotograf Blesku pořizoval na veřejném prostranství prvomájového setkání komunistů snímky. Jeden z přítomných straníků mu v tom však začal slovně bránit. Poté k fotografovi přistoupil jiný muž a fotografa udeřil do obličeje. Poté z místa činu odkráčel, jako by se nic nestalo.

328546:gallery:true:true

O poznání mírumilovněji slavili První máj anarchisti. Hudební produkcí muzikantů z řad účastníků dnes krátce po 11:00 začalo nahlášené shromáždění sympatizantů anarchistického hnutí na Střeleckém ostrově v Praze. Na místě bylo asi 150 účastníků, mnozí z nich přišli v černém oblečení s tmavými brýlemi a černočervenými anarchistickými vlajkami. Na akci dohlížejí desítky policistů v uniformách i civilu a členové antikonfliktního týmu.



"Chceme si připomenout okolnosti vzniku svátku 1. máje a poté se přesuneme na Císařskou louku, kde se odpoledne koná festival," řekl svolavatel Ondřej Slačálek.

Asi tisícovka komunistů se sešla v půl jedenácté u Křižíkovy fontány na pražském výstavišti. Řečnil zde předseda KSČM Vojtěch Filip. Neodpustil si kritiku Topolánkovy vlády. Objevil se zde také provozovatel Matějské pouti Václav Kočka se svým vnukem. Litoval, že si prostor nepronajali po komunistech sociální demokraté. Podle jeho slov mohli některé z členů KSČM přetáhnout do svých řad. Mezi přítomnými nechyběl ani Milouš Jakeš.

raziel ( 3. května 2009 10:35 )

Prej "vy máte ho*no práva" - tak se předvedl ukázkový kovaný komouš.

gogo ( 3. května 2009 07:30 )

Ale každý režim ubližuje lidem, každý režim je okrádá, dostává do drogové závislosti, bere jim úspory v bance, nechá kriminálníky aby vraždili nevinné, posílá lidi pod most, dělá je nezaměstnanými, gemblery, atd ... Jen je potřeba spočítat, kolika lidem který režim ublíží více ... O ten součet jde ...

anka ( 2. května 2009 19:27 )

- komickou figurkou na konci mozna byl.....ale ne ten post se nedostane hned tak nekdo jen proto, ze je komicka figurka....Musel se za svuj zivot k tomu mistu nejak propracovat....a taky byl na to misto navrzen soudruhy z KSSS... Ja opravdu nechapu....ze po tom, co komunisti u nas provedli....ze ta strana neni zakazana..... zrovna tak jako ta delnicka, neonacisticka a podobne....Na druhou stranu je mozna lepsi je mit je na ocich a vedet o co jde......Jen se divim, ze ti komunisti nemaji v sobe ani kousek studu.....za to kolika lidem ublizili,mucili, zabili, vykazali ze zeme, okradli......fuj

gogo ( 2. května 2009 09:40 )

Souhlasím s Vámi paní Bobino .... Jen bych ještě poznamenal, že za touto komickou figurkou se schovávali komunističtí prominenti, kteří již řadu měsíců před listopadem si organisovali a připravovali divokou privatizaci. Ty první měsíce po listopadu neprobíhaly živelně jak by se na první pohled mohlo zdát, ale měly svůj předem pečlivě připravený scénář ... Včetně nesmyslné totální amnestie.... Byla to prostě bezva finta ....

bobina ( 2. května 2009 08:47 )

komunisty bych tak šmahem nezatracovala,tak jako to hysterickými výkřiky mnozí dávají najevo! Pamatuji si tu dobu velice dobře,a je fakt,že Milouš Jakeš byl a je jedním z těch,kteří nastoupili už do rozjetého vlaku před konečnou stanicí! Díky tomu,že bezmezně věřil a věří ideálům komunistické partaje byl využit a použit k dojezdu a vystoupení všech pasažérů z vlaku,který už dál neměl koleje! Miouš byl jen komickéá figurka,která splnila to,co se od něj čekalo! Dnešní komunisté již nikdy nemohou být těmi,co vládli v minulosti,jakými by byli ví jen pán bůh! Rozhodně se domnívám,že může být ještě hůř a že se toho stavu ještě dožijeme,že bezvládí,chaoz a absurdistán ještě neřekly v naší politice vše!

Zobrazit celou diskusi