Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Po nárazu do sloupu zemřeli dva mladíci

Noční honička Prahou. Policie auto zastavila střelbou
Noční honička Prahou. Policie auto zastavila střelbou  (Autor: David Malík - Ilustrační foto)
Autor: hra - 
1. května 2009
11:17

Tragicky skončila noční jízda pro čtveřici mladíků. Devatenáctiletý řidič vozu Audi vjel ve velké rychlosti do zatáčky na silnici I/3 na Dlouhé Louce a havaroval. Na místě zůstali dva mrtví mladiství.

Řidiče (19) převezla záchranka s těžkým zraněním do nemocnice.

Nehoda se stala krátce po půl jedenácté večer. „Řidič nezvládl řízení a dostal smyk. Vyjel mimo silnici, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ řekla Blesku jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová.

Hasiči museli posádku ze zcela zdemolovaného vozu vyprostit. Štěstí měl jen jeden z nich, jenž vyvázl s lehkým zraněním. Požití alkoholu policisté jako důvod nehody vyloučili.

vochynek ( 15. května 2009 15:41 )

Žádný dohady o tom kolik jeli nebo nejeli jim stějně život nevrátí ='( Zůstanou jen v našich vzpomínkách a srdích... ='( Jediné co můžem říct ,, rest in pease ,, ='(

vochynek ( 15. května 2009 15:35 )

I já tě opravím... Mého hodně dobrého kamaráda táta je na kriminálce a zjistil vše o té nehodě... Mám doma fotky a upřímně- je to strašný... Nejeli 120... Tachometr byl zaseklý na 180.... ='( Je to strašná věc... Jirku z naly všichni,i Sabču... Byl to nejhodnější kluk jakýho sem znala... Ani jeden si takovou smrt nezasloužili,všem budou strašně chybět... Ale nepochopím lidi co si teď najednou hrajou na strašný jejich kamarády a pomalu je ani neznali,maximálně se snimi pozdravili... A nejvíc mě serou lidi co si o jejich nehodě vymýšlí blbosti a roznáší je dál (teď to nemyslím na nikoho tady!!)...

vochynek ( 15. května 2009 15:24 )

Ridič golfu odjel ani nebyl schopnej zavolat jim pomoc, což mělo být první co by měl udělat a ne zbaběle utéct... Nevím jestli je to pravda,ale slyšela jsem,že je ve vazbě... Doufám,že je!!!!

hana65 ( 13. května 2009 19:36 )

Již delší dobu sleduji tyto příspěvky. Jsem matkou syna stejně starého, jako byl Jirka a byla jsem přítomna nehodě s kolegou od začátku do konce. Přivolávala jsem záchrannou pomoc a vyprošťovací techniku. Všem čtyřem zraněným jsme se snažili do příjezdu ZS pomoci, jak jen to šlo. Kolegovi ani nikdo nebyl schopen pomoci posunout dívku dále z nebezpečného místa a "koukalové" ji byli schopni ještě pošlapat. Jirka nám umřel před očima a o dívku lékaři bojovali ještě hodně dlouho v sanitě.Hodně to se mnou otřáslo a budu to mít před očima celý život. Filipa odsuzovat nebudu, ale pokud se ho snaží někdo omluvit tím, že by si Jirka určitě nepřál, aby šel Filip do vězení, pak se ale ptám, jestli by si Jirka ale také přál, aby mu i té dívce zavinil Filip smrt???!!! Určitě chtěli moc žít a na nedobrovolnou smrt připraveni rozhodně nebyli. Pomyslel také někdo na jejich rodiče? Stát se toto mně, měl by mne Filip také na svědomí jako třetí oběť. Filip ať si uvědomí, že mu zůstalo to nejcenější, a to život, který nenávratně svoji neopatrností vzal druhým, i když ho bude mít třeba zkažený, ale žije. Zda má svědomí, s pokorou by měl přijmout jakýkoliv trest. Kamarádovi Jirky, kterého jsem na místě utěšovala vzkazuji, ať nezapomene, co mi slíbil, a to, aby o tomto hodně všem říkal a tím třeba i pomůže tomu, aby si každý skutečně uvědomil cenu života. Vždyť rychlou jízdou se smrt jen lehce dobíhá.

jrservis ( 13. května 2009 18:44 )

Souhlasím s názorem. ten, kdo jede přes povolenou rychlost, ÚMYSLNĚ ryskuje nehodu i s jejími následky. U nás je trestné i to, že i když nechtěl, ale byl srozuměn s možnými následky, bude trestně zodpovědný, což je i jízda nad povolenou mez. Tak je stanoveno v Trestním zákoně. Potíž je v tom, že se to neuplatňuje. Potom by to nemohlo být kvalifikováno jako neúmyslné zabití, ale při troše vůle i možná jako úmyslné zabití. Vždyť se skládají zkoušky, tak musel vědět, že může ZABÍT, když nedodrží platné zákony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání