Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpravodajka Blesk.cz: V Mexiku vládne strach!

Strach v ulicích Mexico City
Strach v ulicích Mexico City  (Autor: AFP)
Autor: Magda Juránková - 
30. dubna 2009
16:30

Přímo v hlavním městě Mexika sleduje šíření nákazy prasečí chřipkou zpravodajka Blesk.cz Magda Juránková. Celá země je kvůli strachu z epidemie velice blízko vyhlášení výjimečného stavu!

V Mexico City si nákaza vyžádala 151 mrtvých a další lidé zemřeli v jiných částech Mexika. Celé město je paralyzované. Veškeré veřejné práce jsou zastaveny a všechny školy i školky v celém Mexiku byly uzavřeny! Panické nákupy roušek, antiseptických šátků a antibakteriálních gelů v hlavním městě už způsobily, že obchody se zdravotními potřebami zůstaly bez zboží.

Mnoho obyvatel opouští hlavní město, kde je hrozba epidemie největší a co nejrychleji odjíždí na venkov. Ti, kteří zůstali, mají strach a snaží se vycházet ven co možná nejméně. Na ulici v Mexico City už prakticky není možné spatřit člověka bez roušky na ústech.

Epidemie v Mexiku způsobila i ekonomické problémy. Obchody na akciových burzách poklesly a mnoho lidí, kteří si vydělávají prací v ulicích města, přišlo o jakýkoliv zdroj příjmů. Mnoha lidem v Mexico City tak hrozí vedle nákazy i hlad. V hlavním městě Mexika vládne nejistota a strach. A je skoro jisté, že se situace ještě zhorší.

INTERAKTIVNÍ MAPA NÁKAZY ZDE.

mklimesak ( 30. dubna 2009 23:02 )

Přečtěte si někdy o procentu úmrtnosti na prasečí chřipku,pro ty z vás,kteří jsou líní to hledat je to potvrzených 8!!! případů a to v Mexiku.Lidé,prosím vás nepanikařte vzhledem k nafouknnuté mediální bublině!!! Tuším že léku Tamiflu,kterým jsme si před časem kvůli Ptačí chřipce udělali zásobu tak na 100 let,začíná procházet expirační doba a je potřeba ho nějak využít,takže hurá všichni kdož jen smrknete,nebo jen zakašlete,už vám asi není pomoci Miroslav K. Krupka

gogo ( 30. dubna 2009 17:33 )

Známe hystérii nemoci šílených krav, ptačí chřipky a nyní prasečí... A lidé se bojí a bojí .... Ale že jaderné mocnosti mají ve vzduchu, na zemi, pod vodou a ve svých arzenálech desítky tisíc jaderných náloží toho se nebojí nikdo ... To je asi moucha ...

Zobrazit celou diskusi