Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Brno: Tisíc extremistů tu 'oslaví' 1. máj!

Dělnická strana
Dělnická strana  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op, šim - 
1. května 2009
07:28

Pokud nechcete přijít na prvního máje k úrazu, nechoďte do centra Brna! To radí policie a radnice Brno-střed hlavně rodinám s dětmi. V pátek totiž projde středem města asi tisíc extremistů z Dělnické strany a Národního odporu.

Chtějí tak oslavit svátek práce. Proti nim se chystá několik stovek policistů včetně těžkooděnců se štíty a stovka strážníků. "K dispozici budou i vodní děla a další technika," uvedla policistka Andrea Procházková..

Kvůli pochodu extremistů, který začne ve 13 hodin na náměstí Svobody,  nepojedou tramvaje přes ulice Masarykova, Nádražní, Benešova, Divadelní, Rooseveltova, Joštova a Rašínova. Dopravní podnik připravuje náhradní autobusy a objízdné trasy.

A starosta Brna-středu Libor Šťástka říká, že z trasy pochodu by měly zmizet zahrádky včetně stolů, židlí a květináčů. Prostě všechno, co by chuligáni mohli použít při bitkách s policisty.

Po této trase chtějí v Brně na 1. Máje pochodovat extremisté. Pokud začnou s výtržnostmi, může být v pátek v moravské metropoli pořádně horko! Po této trase chtějí v Brně na 1. Máje pochodovat extremisté. Pokud začnou s výtržnostmi, může být v pátek v moravské metropoli pořádně horko! | Ondřej Požár

Po této trase chtějí v Brně na 1. Máje pochodovat extremisté. Pokud začnou s výtržnostmi, může být v pátek v moravské metropoli pořádně horko!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zenaodadoz ( 1. května 2009 10:47 )

Dodatek: a pak se musí vybírat poplaty u lékaře/ to bych ještě chápala/, ale v lékarně? A co takhle pokladním v supermarketech? Každému ošetřenému člověku "z nějaké akce výtržností" by měl lékař vystavit bloček , aby věděl kolik peněz bude jeho pojišťovna od něj vymáhat peněz. Ona by je ta "svoboda schromažďování , kde lidi napadaj lidi" za chvíli přešla. Neměli by na to. Anebo, že by jen tak prošli, opojeni a posíleni alkoholem, nevšímali si kolemjdoucích např.cikánů? Myslíte, že by se ovládli a nechtěli vzít spravedlnost do svých rukou ? A nechali by vyjádřit i názor trochu odlišný? To těžko! Fakani jedni znudení.

zenaodadoz ( 1. května 2009 10:30 )

Jestli mají potřebu demonstrovat svoji sílu? Prosím. Ale co to stojí peněz? Už dávno měla vláda uzákonit tu věc, že kdo přijde o ůjmu na zdraví z těchto akcí, tak kartička zdrav.pojišťovny tu nebude platit a všechno se bude platit "keš". Asi by se divili, kolik stojí taková sranda. Nuda je dohání až k takovým šílenostem. A všechno to "někdo" zaplatí. Jsem zvědavá do kdy.

pepa198 ( 1. května 2009 05:00 )

lidi spamatujte se to je jako pank nebo tak děte do hajzlu

mklimesak ( 30. dubna 2009 23:23 )

Nesnáším fašisty,ale bydlel jsem nějaký čas na sídlišti v Krupce,které je už nějakou dobu obydlené především nepřizpůsobivými občany (cigány).Takoví lidé kteří nemají s tímto soužití pražádnou zkušenost,ať raději mlčí!!! O omezování a o řevu,vědí zainteresovaní občané své.Proto mé heslo je: chováš-li se jako člověk,budiž je s Tebou jako s člověkem zacházeno,chováš-li se jako prase,nechť je s Tebou jako s prasetem zacházeno!!! Miroslav K. Krupka

gevi ( 30. dubna 2009 20:50 )

si jistě musí pochvalovat vymaštěné lebky z různých extremistických hnutí. Díky nerozhodnosti odpovědných, kteří by mohli demonstrace zakázat, díky mazaným advokátům, kteří na si tom, že rozhodnutí napadnou a akci vybojují, pěkně mastí kapsu. Tak jejich akce omezují mnoho občanů a podnikatelů, nutí je draze zajišťovat obchody, přeparkovávat auta, nevycházet ven, poslouchat řev a ze společného hradit náklady na tisíce policistů a způsobené škody. Přitom na tuhle slabost už demokracie v minulosti párkrát doplatila. Oni to totiž nejsou jen hrubí a tupí vymaštěnci, ale budoucí velké nebezpečí.

Zobrazit celou diskusi