Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trojici školáků objevil jeden z rodičů

Václav Pavliš, Jakub Černý, Karel Vaněk
Václav Pavliš, Jakub Černý, Karel Vaněk  (Autor: Policie ČR)
Autor: Vlaďka Hradská - 
30. dubna 2009
13:36

Otec jednoho z chlapců objevil dnes ráno zmizelou trojici školáků. Chlapci ve věku 13 a 14 let utekli zřejmě kvůli kázeňským problémům ve škole. Policisté po nich pátrali od středečního poledne.

Ukázalo se, že jeden z chlapců si vzal stan. Společný útěk dlouho plánovali. „Zajistili si i spací pytle a potraviny. Podle některých informací měli namířeno do Českých Budějovic, možná i na Slovensko,“ uvedl táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Policistům se podařilo v noci lokalizovat mobilní telefon uprchlíků. Zjistili, že se pohybují stále v okolí Plané nad Lužnicí.

„Zřejmě přečkali noc ve stanu někde v lese. Připravili jsme na čtvrtek velkou pátrací akci včetně vrtulníku. Naštěstí je dříve objevil jeden z otců v obci Maršov. Asi 6 km vzdušnou čarou od bydliště. Všichni jsou vpořádku,“ řekl Doubek.

 

bobina ( 1. května 2009 08:32 )

chyba bude u rodičů a ti by se měli zamyslet sami nad sebou a svým přístupem k dětem! Pokud má doma dítě zázemí,nenapadají ho takové věci ! Toto udělá dítě ze strachu,když ho rodiče nepřiměřeně trestají!

siroky11 ( 30. dubna 2009 14:34 )

Ne - to je jenom žert. Pokud kluci utekli z obavy před trestem, kvůli problémům ve škole, tak by s nima měli rodiče celý problém vyřešit ústně, ale bitím se nic nespraví, jenom pohorší. Příště by utekli opět. Každý problém se dá řešit a v některých případech je velká vina v učiteli. Vlastní zkušenost.

bleskomor ( 30. dubna 2009 14:06 )

jak mají být. Na štorc přes celá záda

Zobrazit celou diskusi