327668:gallery:true:true

Jiří Sudík (50) z Klatov byl totiž nejlepší ve vědomostním testu pro sedm finalistů, kteří v rámci prvního kola soutěže Bleskové miliony správně tipli odpověď na otázku, kolik Blesk magazínů vyváží 4 missky.

Když se pan Sudík dozvěděl, že právě on vyhrává, na chvíli oněměl štěstím! „Stále nemůžu uvěřit, že zatímco jsem ráno běžel na vlak, domů do Klatov odjedu ve vlastním autě,“ svěřil Blesku rozechvělým hlasem svobodný bezdětný technik, který má doma stařičkého favorita.

Fotogalerie
3 fotografie

Ještě před testem říkal, že šest soupeřů je moc vysoké číslo a že by byla velká náhoda, kdyby vyhrál. Ale povedlo se mu to!

„Snažil jsem se odpovídat co nejrychleji a ani jsem si to nezkontroloval, ale vyšlo to,“ dodal s tím, že dostal šanci, která už se asi nebude opakovat. A pořádně ji chytil za pačesy. Dokonce si před testem oprášil některé znalosti ze školy.

Do redakce Blesku dorazilo celkem sedm statečných – samí muži. A jak na správné číslo přišli?

Většinou se prý stejně jako pan Sudík snažili používat jednoduchou matematiku, zvážili pár magazínů, odhadli váhu missek a jejich oblečení a pak už jen počítali. Ale nejlepším mohl být jen jeden...