Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čeští komunisté chtějí přejmenovat prasečí chřipku

Pork Chop (vpravo) vede ve sprintu. Čtyři rozkošná prasátka, Ham Bone, Bacon Bone, Pork Chop a Miss Porky Pig, z nichž každé nosí šátek různé barvy, rozesmívají stovky přihlížejících
Pork Chop (vpravo) vede ve sprintu. Čtyři rozkošná prasátka, Ham Bone, Bacon Bone, Pork Chop a Miss Porky Pig, z nichž každé nosí šátek různé barvy, rozesmívají stovky přihlížejících  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rvs - 
29. dubna 2009
14:49

KSČM bojuje za to, aby byla nemoc, způsobená virovým kmenem A/H1M1 přejmenována. Název prasečí chřipka je podle komunistů zavádějíc a mohl by způsobit problémy chovatelům prasat.

„Prosím všechny, aby nový kmen chřipky nebyl spojován s prasaty. Jde o mexickou chřipku, podobně jako šlo v minulosti o hongkongskou nebo španělskou chřipku,“ řeklpředseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

Podle jeho názoru by spojování nebezpečné nemoci s prasaty mohlo vést k oslabení až k likvidaci odvětví masného průmyslu zaměřeného na zpracování vepřového. I v minulosti byl v době nemoci šílených krav a ptačí chřipky prodej masa výrazně nižší.

Podobné problémy se řeší i v zahraničí. Proti pojmenování prasečí chřipka se v úterý důrazně ohradila i Evropská komise. Ta prosazuje název nová chřipka, který se už objevuje v materiálech EU.

„Toto není záležitost prasat, to se šíří od člověka k člověku,“ řekl ředitel vepřína v americké Glorii Larry Pope v narážce na to, že vir není přenosný z prasat na člověka.

siroky11 ( 29. dubna 2009 16:03 )

Pokud bych měl tu prasečí přejmenovat a k něčemu přirovnat, nazval bych jí prostě : MODRÁ

akrapaz ( 29. dubna 2009 15:09 )

Někdy opravdu není velký rozdíl mezi prasaty a člověkem, stačí se jen rozhlédnout kolem sebe

Zobrazit celou diskusi