Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Janeček o svém působení v KSČ: Chtějí mě pošpinit!

Jiří Janeček si v současné ekonomické krizi nadělil novou kancelář
Jiří Janeček si v současné ekonomické krizi nadělil novou kancelář  (Autor: Barbora Pejšová)
Autor: pes - 
29. dubna 2009
12:32

AKTUALIZOVÁNO: Šéf ČT Jiří Janeček (53) byl elitním komunistou a o své minulosti lhal! Podle časopisu Týden to dokazují záznamy okresního archivu KSČ v Táboře... Janeček obvinění odmítá.

 

Před nadcházejícími volbami do křesla šéfa ČT se objevil další kostlivec ve skříni dosavadního ředitele ČT Jiřího Janečka. Nebyl jen řadovým členem a šéfredaktorem komunistického listu Palcát, jak tvrdil, ale v táborské KSČ patřil mezi velké ryby!

V roce 2007 noviny poprvé informovaly, že ředitel ČT působil v KSČ. Janeček se hájil tím, že nezastával žádnou významnou funkci. Z archivních záznamů ale jasně vyplývá, že to není vůbec pravda. Po Janečkově minulosti pátral časopis Týden.

Jiří Janeček informace Týdne popírá. "Je to jednoduché: Vůbec netuším o jakém výboru či orgánu v Týdnu mluví, že bych byl v nějakém zmiňovaném orgánu nevím, žádný takový dokument jsem neviděl, nikde nejsem pod ničím takovým podepsaný. Nemůže existovat můj podpis pod jakoukoli listinou, který by potvrzoval, že jsem v čemkoli podobném byl," napsal Janeček pro Blesk.cz v SMS zprávě. Prý se jedná o cílenou snahu ho pošpinit. "Myslím, že je to součást kampaně v souvislosti s volbou ředitele TV, kdyby mi někdo ukázal můj podpis pod dokumentem, který by to potvrzoval, tak ok, jenže nic takového neexistuje," dodal.

Záznamy dokazují, že Janeček mezi roky 1984-1989 šéfoval komunistickému plátku Palcát, a měl se přímo podílet na šíření režimní propagandy. Podle dalšího dokumentu z 30. září 1988 Janeček byl na zasedání OV KSČ ve sboru zástupců výboru. Patřil tak mezi 25 lidí, kteří hlídali veškerou kulturu v oblasti a dohlíželi na řadové komunisty.

Podle Jany Bobošíkové by se měl Janeček ke své minulosti postavit čelem. "Myslím, že by měl být zveřejňován celý životopis i s členstvím v KSČ. Považuji takové skrývání za největší problém," řekla pro Blesk.cz kandidátka na Janečkovo místo. "Když jsem odcházela z ČT, nechala jsem tam svůj svazácký životopis. Za nic se nestydím," zakončila.

294627:gallery:true:true

Janeček by o svém působení v KSČ nikdy nemluvil, pokud by je nevypátrala média. I přes nové informace může vykonávat funkci ředitele ČT.

Čtěte více: O post šéfa ČT bojuje Janeček i Bobošíková

gogo ( 29. dubna 2009 16:42 )

Přesně tak ! O to jde ! Národní a zasloužilí umělci skutečně většinou něco uměli a dokázali, ale komunistické špičky to byla již skutečně sebranka všehoschopných padouchů. Pak tu byli i tzv. "poctiví komunisté" tj. lidé kteří skutečně věřili komunistickým ideálům, byli to lidé naivní, kteří nikdy žádnou funkci nezastávali, jen vzorně pracovali, poráželi normy a soutěžili o různé "hrdé" tituly... Neboli komunisté - to byla směs různých lidí (špatných, dobrých, bezcharakterních i poctivých). Ale jak říká "anka" : aby stál bývalý káeščák v čele masmédií ... to je důvod k zamyšlení cože to ten listopad vlastně byl ....

martin5412 ( 29. dubna 2009 15:49 )

Jestli se nepošpinil sám, když tam vlezl.

istyl ( 29. dubna 2009 14:59 )

to už se stalo tím, že se chtěl dostat výše a zapletlse s nimi...sice tu výhodu komunistů nakonec získal...řídil TV, a chtěl by dál, jenže se to na něj provalilo...

bobina ( 29. dubna 2009 14:48 )

Už jděte do zadele s komunistama,důležité je jen jedno,jaká práce po těch lidech tu zůstává a jak se chovají v současnosti! Já znám mnoho nekomunistických lidí a jsou to svi.ně,před kterými si uplivnu! Není to tedy o příslušnosti ke straně,ale o povaze lidí !!! Až to všichni pochopí,tak se lidstvu nesmírně uleví!

anka ( 29. dubna 2009 14:44 )

Pan Janecek se pospinil sam. ...

Zobrazit celou diskusi