Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prasečí chřipka je u hranic ČR! V Německu už jsou tři nakažení!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: AFP)
Autor: INT, jos - 
29. dubna 2009
12:03

Prasečí chřipka je za dveřmi! Jen 59 kilometrů od ČR! Německo totiž potvrdilo už tři případy nákazy, z toho dva v nedalekém Bavorsku, třetí se objevil v Hamburku. Další případ hlasí i Vídeň.

Institut Roberta Kocha potvrdil prasečí chřipku v Německu už u tří případů! Dva nemocní jsou z Bavorska, třetí z Hamburku.  Server bild.de přinesl zprávu, že nemoc byla objevena u pacienta z okolí bavorského Regensburgu, nedaleko českých hranic. Mnoho Čechů tam jezdí na nákupy, na výlety i za prací.

Nákaza prasečí chřipkou se už prokázala i v Rakousku! Onemocněla jí 28letá žena, která byla navštívit své rodiče v Guatemale a vracela se do Rakouska přes Mexiko, Miami a Düsseldorf. Měla horečky až přes 40 stupňů Celsia a nyní leží v izolované místnosti ve vídeňské nemocnici.

V Mexiku, kde je centrum epidemie, zemřelo na chřipku již 159 lidí. První případy nákazy ohlásily Izrael, Nový Zéland a Kostarika. Kuba je první zemí, která zakázala lety do Mexika. Připravujeme další informace.

INTERAKTIVNÍ MAPA NÁKAZY ZDE.

gogo ( 29. dubna 2009 17:07 )

ale jednou se může stát, že skutečnost bude horší, než bulvární hrozby... A to by za určitých okolností mohl být tento případ. Protože pokud se podaří viru skutečně zmutovat a rozšířit svoji základnu, tak by španělská chřipka z první světové války mohla mít svého nástupce ...

akrapaz ( 29. dubna 2009 15:04 )

Ty jsi opravdu vůl! A ty české šlapajzny pak musí být prasnice, ty magore!

lexab ( 29. dubna 2009 09:05 )

vzdyt je prece verejne znamo ze vetsina nemcu jsou prasata-proto jejich zajem o ceske slapajzny

Zobrazit celou diskusi