Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fischer: Ministryní zdravotnictví bude Dana Jurásková

Dana Jurásková
Dana Jurásková  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
28. dubna 2009
13:18

Designovaný premiér Jan Fischer bude na funkci ministryně zdravotnictví nominovat ředitelku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Danu Juráskovou.

Fischer to řekl po úterním setkání s ní. Podle něj je nutné rychle řešit situaci kolem prasečí chřipky. Jurásková jeho nabídku přijala, je tak první nominovanou kandidátkou do Fischerovy vlády.

"S paní Juráskovou jsem mluvil telefonicky, ona moji nabídku přijala, takže já tu její nominaci navrhnu prezidentu republiky jako součást celkové nominace svého kabinetu," řekl novinářům Fischer. Další kandidáty chce nominovat ve čtvrtek.

Podle Fischerova mluvčího Romana Proroka se premiér k nominaci Juráskové rozhodl v souvislosti s nutností rychle řešit situaci kolem prasečí chřipky. Z tohoto důvodu má doprovodit ministryni zdravotnictví v demisi Danielu Filipiovou (ODS) na čtvrteční zasedání ministerské rady v Lucemburku. "Považuji za velice šťastnou a dobrou nabídku současné vlády, aby paní Filipiovou paní Jurásková na tomto meetingu už mohla doprovázet, protože pak bude už naskakovat nepochybně do velmi, velmi rozjetého vlaku," řekl Fischer.

Jeho vláda má začít úřadovat 8. května.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi