Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babička, které je 83 let a je jako z gumy!

Autor: INT, vk - 
28. dubna 2009
05:00

Postavit se na hlavu, nebo udělat provaz? Pro Australanku Bette Calman to není žádný problém! Co na tom, že už je téhle bělovlasé dámě 83 let? Jako instruktorka jógy neztratila nic ze své pružnosti a se svým tělem dokáže dělat neskutečné divy.

V růžové kombinéze, s perlovým náhrdelníkem a s perfektním účesem vypadá jako pravá lady. Na první pohled na ní možná není nic zvláštního, ale jakmile začne cvičit, mnohým spadne dolní čelist.

Tahle dáma hravě strčí do kapsy i o půl století mladší ročníky. To všechno s úsměvem, šarmem, ladně a s patřičnou noblesou! A jaký je její kouzelný elixír mládí? „Jóga! Jejím cvičením omládne každý,“ prozrazuje svůj tajný recept Calman.

Jiní si v jejím věku stěžují na všelijaké bolesti. Plouží se s hůlkou a nadávají na revma či vysoký krevní tlak. Ne však Bette. Ta mezitím balancuje na rukách a snaží se zaujmout pozici lotosového květu. Díky józe, kterou předcvičuje už neuvěřitelných 40 let, je stále v neskutečné formě!

„V posledních letech zvládám mnohem více cviků než před padesáti lety,“ říká energická žena. „Zapomeňte na to, kolik vám je. Cvičte, cvičte, kdykoliv to je jen možné,“ píše Calman v knize, kterou na téma jóga vydala. Celkem jí vyšly už tři.

 

bleskomor ( 28. dubna 2009 12:06 )

Když takhle brejkuje na palubkách někde v tělocvičně, to musí lítat hobliny.. To musí po ní vypadat, jako kdyby tam driftoval tank

Zobrazit celou diskusi