Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Model Pekingské věže z lidských vlasů!

Model Pekingské věže z lidských vlasů
Model Pekingské věže z lidských vlasů  (Autor: Famous.cz)
Autor: Famous, oj - 
26. dubna 2009
13:16

Většina kadeřníků se ostříhaných vlasů svých klientů rychle zbavuje, to pekingský lazebník Chuang Sin je shromažďuje. A pak z nich po práci doma tvoří umělecká díla.

Pět měsíců úsilí se ale vyplatilo a kadeřník své téměř umělecké dílo představil novinářům. Jedná se o barevný model Tchien-an-menské věže na náměstí Tchien-an-men v Pekingu.

Model dlouhý 86 centimetrů váží jedenáct kilogramů, má 32 centimetrů na šířku a je 60 centimetrů vysoký. Obrázky výtvoru po celé Číně rozšířil tamní deník Wu-čou (Wuzhou Daily).

„Používal jsem jen dámské vlasy, protože jsou mnohem jemnější,“ vysvětlil listu kadeřník Chuang, jenž se věnuje tomuto řemeslu deset let. Vlasy asiatů jsou však obecně mnohem pevnější než vlasy Evropanů. Průřez jejich vlasového vlákna je totiž přísně kruhový.

Všechny vlasy musel Chuang nejprve umýt, čímž změkly, pak je nabarvil do potřebného odstínu podle toho, jakou část modelu měly tvořit. Později je přilepil na papír a vzniklý materiál pak tvaroval do potřebných reliéfů. Na svém kontě má již několik dětských hraček a také model olympijského „Ptačího hnízda“ z Pekingu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi