Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rekord: 15 lidí v kouli smrti! Mohl to být masakr

Autor: Jan Doležal - 
26. dubna 2009
06:58

Šílený nápad! Patnáct lidí uvězněných v kouli a kolem burácející motorky. Tak to vypadalo v sobotu odpoledne před pražskou O2 arenou.

Německý cirkus Busch tam uspořádal pokus o zápis do Guinnessovy knihy rekordů v co největším počtu lidí v takzvané kouli smrti.

Podívanou, při které rozhodně nebyla nouze o adrenalin, si nenechaly ujít desítky lidí. „Dosavadní rekord Brazilců vytvořený ve Španělsku je třináct osob. My bychom ale chtěli do koule dostat 14 až 15 lidí,“ řekl Nedělnímu Blesku před zahájením pokusu za pořadatele Filip Geier.



Rekord nakonec padl. Do koule smrti z masivního kovu se podařilo nacpat 15 lidí přímo z publika. Hned nato jim začaly kolem hlav svištět dva burácející motocykly.

Že by při tom mohlo jít o život? To si organizátoři nebezpečné akce vůbec nepřipouštěli. „Důležité je pevně stát a nehýbat se. Pak by se nemělo nic stát. Nechci ale domyslet, co by se stalo, kdyby na jedné z motorek třeba praskla pneumatika,“ přiznal Geier.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 28. dubna 2009 21:27 )

Horší by to bylo,kdyby tam bylo lidí šestnáct.

mouse ( 26. dubna 2009 13:08 )

tak by se holt trochu všichni pomlátili, nic velkýho, žádný tragédie jako na silnici. Ale jako reklama to je dobrý, zvlášť když se trochu zveličí možné následky, tím se efekt násobí

mooby ( 26. dubna 2009 09:41 )

Tak teda to jsou blázni na entou. Je vidět, že do zapsání knihy rekordů jsou všichni schopni čehokoliv bez ohledu na své zdraví a jdou do toho pro adrenalin a zábavu, ale co kdyby se něco přihodilo?? Nikdo z publika nebyl pojištěn a na tohle snad ani pojištění není, takže kdyby se něco pos... tak by byl mediální poprask a soudění milionů po pořadatelích jako odškodné za ujmu na zdraví...

Zobrazit celou diskusi