Za ní se se značným odstupem umístily herečky Reese Witherspoon a Gwyneth Paltrow.

Popová královna a matka tří dětí, která nedávno neuspěla ve snaze adoptovat druhé dítě z Malawi, vydělala na turné 105 milionů dolarů a ve Spojených státech prodala téměř milion alb. V loňském roce podepsala také několik lukrativních dohod o propagaci.

Witherspoon je s loňským výdělkem 24 milionů dolarů na seznamu druhá, v těsném závěsu za ní se drží Paltrowová s 20 miliony dolarů.
Witherspoon, která se rozvedla s hercem Ryanem Phillippem, je navíc k filmové kariéře a výchově dcery Avy a syna Deacona také "světovou velvyslankyní" kosmetické společnosti Avon.

Paltrow na třetí místo vynesla role v kasovním trháku, akčním snímku Iron Man, který vydělal ve světě 580 milionů dolarů, a také její propagace kosmetických výrobků koncernu Estée Lauder a bot a kabelek společnosti Tod's.

Podle spoluautorky seznamu Lauren Streib žebříček vychází z odhadu výdělků hollywodských matek s alespoň jedním dítětem. Příjmy celebrit zahrnují prodej alb, výnos z propagace, platy, úhrnné zisky pokladen kin a licenční dohody.

Matka tří dětí, herečka Julia Robertsová, která se na stříbrné plátno vrátila v hvězdné roli ve špionážním thrilleru Dvojí hra (2009), obsadila čtvrtou příčku žebříčku. První pětici završila herečka Jessica Parker, která má syna s manželem Matthew Broderickem.

Herečka Angelina Jolie, která má šest dětí, si loni přišla na 14 milionů dolarů a skončila šestá. Po ní následuje modelka a televizní moderátorka Heidi Klum, která čeká čtvrté dítě. Na dalších místech se umístily herečka Kate Winslet, zpěvačka Faith Hill nebo Jessica Alba (na 13. pozici).