Soukromým letadlem z Helsinek, kde měla poslední koncert, s ní přiletěl i manžel a desetičlenný tým. Na letištní plochu přijely tři černé mercedesy, které Tinu s týmem odvezly rovnou do garáží pražského hotelu Mandarin.

V garáži Tina nastoupila do výtahu, který ji dopravil přímo do prezidentského apartmá se šesti pokoji. O Tinu, která vystoupí v pondělí v 02 areně, se v Praze stará bezpečnostní agentura VIP Service v čele se Zdeňkem Zahradníkem.

Zpěvačka si s sebou přivezla dokonce i vlastního kuchaře, kterému hotel umožnil nad sporákem v kuchyni kouzlit Tininy speciality.

325261:gallery:true:true

Sérií více než šedesáti vystoupení zpěvačka přerušila osmiletou koncertní pauzu. Do Česka se „rocková babička“ vrátila po třinácti letech. Aktuální turné, které Tina Turner odstartovala loni v říjnu ve Spojených státech, si nadělila ke svým letošním sedmdesátým narozeninám spolu s albem největších hitů „Tina!“

Proč se Tina rozhodla pro svoji poslední koncertní šňůru? Po vystoupení s Beyoncé na předávání cen Grammy v Los Angeles v roce 2008 byla reakce ohromující. „Kamkoli jsem přišla, lidé se mě ptali, kdy uspořádám celé turné. Takže po delší době přemýšlení a plánování jsem oznámila americkou koncertní šňůru. Potom mě zavolala Evropa a já rozhodně ani tady nechci zklamat své fanoušky," prohlásila Tina.

Fotogalerie
4 fotografie

Osminásobná držitelka cen Grammy za svou kariéru prodala více než 180 milionů kopií svých alb. Podle magazínu Rolling Stone patří k „nesmrtelným umělcům všech dob“.