Exotická míšenka Lejla se na chvíli stala tiskovou mluvčí ministra pro lidská práva a národnostní menšiny Michaela Kocába. Bohužel vláda zakrátko padla a spolu s ní příležitost Abbasové, která mohla dodat sféře české politiky šmrnc, který postrádá.

Politika je zdánlivě nudná, jistě složitá a občas nechutná šachová partie. Hra, která potřebuje zajímavé tváře, nejen řídící, od reality odtržené figurky. Lejla Abbasová by jí jistě potřebný šarm poskytla. Lejly život je navíc zajímavým příběhem holky, která začínala jako go-go tanečnice v alternativním klubu Radost FX a za deset let se dostala do vládních sfér.

Fotogalerie
1 fotografie


Abbasová kromě Radosti FX účinkovala i u Dana Nekonečného. V té době také poznala, jak hrozná je závislost narkomana. „Měla jsem problém s tanečníma drogami. S extází, kokainem. Už bych je nikdy nebrala, člověka to jen ničí,“ prohlásila před několika lety Abbasová v rozhovoru pro MF DNES. Naštěstí se jednalo o epizodu a Lejla dokázala jít dál.

Prosadila se v modelingu, posléze uspěla jako moderátorka. A také se pár let věnuje charitě. Založila nadační fond Asante Kenya na podporu vzdělání keňských dětí, jež žijí v absolutní bídě nebo jsou dokonce postižené virem AIDS.

Lejla za svůj cizokrajný zjev vděčí súdánskému otci a ve společenských rubrikách se příliš neobjevuje. Nepatří ke kráskám, které se prosazují silikony, milenci, nejrůznějšími aférkami. Ona se těší image solidní holky. Přestože má pestrou minulost a k jejím milencům se řadí i slavný pornoherec Robert Rosenberg. Tahle holka zkrátka umí, její charisma přesvědčí. Má dobrou dikci, je reprezentativní, umí se oblékat. Dodala by asexuální politice trochu vzruchu, byla by inspirací pro své kolegyně, ženy politiků i političky samotné.

Možná dostane Abbasová ještě někdy příležitost. I když přiznejme si, že pro nudnou úřadnickou vládu by byla těžce nestravitelná.