Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Honzík (5) žije v utajení

Magdalena Kábová (34) a těžce postižený syn Jan (5) se ukrývají někde v Čechách. Blesk slíbil, že místo, kde žil téměř v ilegalitě neprozradí.
Magdalena Kábová (34) a těžce postižený syn Jan (5) se ukrývají někde v Čechách. Blesk slíbil, že místo, kde žil téměř v ilegalitě neprozradí.  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
25. dubna 2009
05:00

Místo aby si hrál na pískovišti či s kluky fotbal, leží ochrnutý doma. Nemůže mít ani kamarády. Žije totiž v ilegalitě. Honzík (5) se s maminkou a bráškou skrývá před otcem na tajném místě v Čechách.

Toho už jednou za útoky na vlastní rodinu odsoudili. Blesk slíbil, že neprozradí kde matka s dětmi žije!

Maminka Magdalena Kábová (34) si prožila těhotenství v hrůze a stresu. Pak se narodil Honzík (5). „Jeho táta se mnou v 9. měsíci praštil o zeď. Lékař mi řekl, že proto je Honzík postižený,“ svěřila se Kábová.

Co píše otec matce v SMS...

11:11 - Ty si vážně myslíš, že mám z toho kurva strach? Nemám a uvidíš to sama! Ty jeho nebudeš, miluji Tě a ty i malej jste moji. Navždy!

11:14 - Mně je jedno, kdo tě pí..., ty jsi moje a nikdo mi tě nebude brát.

11:17 - Nebudeš nikoho

11:50 - Sháníš další posily? Jen přitvrď! Mě nedostanete.

12:29 - Ještě ráda budeš chtít se mnou mluvit. To mi věř

Honzík trpí nejtěžší formou mozkové obrny. Dítě rozruší zvýšení hlasu či rychlejší pohyb. „Honzík vždy šílel,“ dodává Kábová. Soužití neklapalo. S dětmi se odstěhovala. Pomáhal jí kamarád. Rok byl klid. „Pak na nás Jan začal útočit. Hodiny bušil na dveře,“ říká Kábová.

Drama vyvrcholilo loni v září. „Jan nám zapálil vstupní dveře. Nemohli jsme z bytu utéct. Mohli jsme uhořet,“ vzpomíná Kábová.

Pohár trpělivosti přetekl. Popadla děti a z Mariánských Lázní zmizela. Už půl roku se skrývají někde v Čechách. Blesk chtěl znát i názor chlapcova otce Jana (43). Hledal ho bez úspěchu v Mariánských Lázních, kde žije. Mobilní operátor u jednoho jeho čísla hlásil, že je nedostupné, u druhého, že neexistuje.


Čím trpí Honzík (5)

Honzík trpí nejtěžší formou mozkové obrny. Podle lékařů měl jen přežívat. Ležet a čekat na smrt. Kvůli péči maminky ale dokáže zvednout ručičku a umí i kreslit. Dovede i trochu mluvit a hýbe i nožičkama. Klučina by se mohl naučit sedět a snad i trochu chodit. Intenzivní léčba v Piešťanech stojí přes 200 tisíc Kč. Pojišťovna to ale nehradí.


Co říká policie a justice

Útoky Jana C. (43) řešila policie i justice. „My to šetřili a předali soudu,“ uvedla Martina Hrušková z chebské policie. Soud loni v září Cinkaniče potrestal, že zapálil dveře u bytu Honzíkovy matky. Dostal 6 měsíců s podmínkou na 2 roky. „Rozsudek je od ledna pravomocný,“ řekla mluvčí soudu Anna Grimová.


Honzík má jít do školy, ale nemá vozík

Od září by měl Honzík jít do školy. Je tu problém. Invalidní vozík. Stojí přes 20 tisíc Kč. Maminka na něj nemá. „Jednou za 3 roky máme nárok buď na speciální kočárek, nebo vozík. Kočárek už máme,“ říká Magdalena Kábová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mimi1 ( 29. dubna 2009 12:24 )

Pokud zůstane tam kde je, tak je nenajde. Mimochodem má tatínek už nový objev, takže je šance, že by jim mohl dát pokoj. Vím to z vlastní zkušenosti. Není to jednoduchý, ale musí vydržet.

michaelade ( 27. dubna 2009 15:31 )

Drzim vam palce !!!! Hodne stesti

michaelade ( 27. dubna 2009 15:30 )

Tak tohle je opravdu jeden hodne uboheja nevkusnej vtip!!!

qwerty ( 26. dubna 2009 14:27 )

Jé, tu paní znám. Občas ji potkávám v konzumu u nás v Dobřichovicích. To jsem nevěděla, že má nemocnýho kluka a za sebou takovou hrůzu. Je moc milá, pokaždé mě pozdraví. P.S. To je samozřejmě vtip. Souhlasím s likvidatorem. Blesku

sissy ( 26. dubna 2009 11:32 )

Podle me otec vi jak Honzik a jeho mama vypadaji a podle fotky asi tezkp zjisti, kde bydli . . . Drzim palce a HOnzikovi hodne stesti a zdravi.

Zobrazit celou diskusi