Novotný na svém videoblogu na internetové televizi Stream.cz vyvěsil ve středu příspěvek, který nazval Smrt Kateřiny Kristelové. A ve videu se objevuje řada vulgárních urážek mířených na Kristelovou.

Fotogalerie
5 fotografií

Z těch mírnějších se tam například objevuje nápis: „Johna Lennona zavraždili. Kurt Cobain se předávkoval. Kristelka žije!!! Proč???“. Video si za jediný den prohlédlo několik desítek tisíc lidí.

Co ke kontroverznímu počinu říká sám Novotný? „Tady vůbec nejde o Katku Blažkovou, kterou všichni znají jako Kristelovou. Ta je jen záminkou. Jen jsem prostě stvořil další umělecké dílo pro mých tradičních sto tisíc náročných diváků, fajnšmekrů, kteří rozumějí absurdnímu dada humoru, kterým je můj videoblog protkán. Zbytek na to ani nemusí koukat, prosťáček podobnou, vysoce hodnotnou tvorbu, nemůže nikdy chápat,“ ironicky glosuje Novotný.

Jeho videoblog na Stream.cz přitom patří mezi nejúspěšnější internetové projekty v Česku. Videa, které tam má umístěná, už totiž vidělo několik milionů lidí.

Co na poslední „spratkovo“ video říká Kristelová? „Ještě mi nevolala, ale myslím, že jako chytré holce se jí to bude určitě líbit a vezme to s nadsázkou,“ tvrdí Novotný.

Kořeny jeho sporů s blonďatou moderátorkou jsou poměrně dlouhé. „Mně se prostě nelíbí způsob, jakým se cpe do médií a jak na sebe uměle strhává pozornost. Třeba sama sobě posílala hlasy do soutěže o nejhezčí nohy v českém šoubyznyse, až nakonec vyhrála,“ dští síru Novotný. Jakou odpověď si asi připraví Kristelová.

Kontroverzní video Pavla Novotného: