Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jiří Paroubek urazil ženy: Chce je vychovávat!

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: rvs - 
23. dubna 2009
10:46

Jiří Paroubek opět jednou 'šlápl do vosího hnízda'. Z nově nominované místopředsedkyně strany Aleny Borůvkové (36) chce podle svých slov "vychovat novou Petru Buzkovou". Svým prohlášením pořádně naštval ženy v ČSSD!

"Uráží mě to, protože si myslím, že jsme dostatečně politicky vyzrálé ženy a vychovávání máme dávno za sebou," řekla předsedkyně sdružení Sociálně demokratické ženy (SDŽ) Jindřiška Maršová pro deník Právo.

Někteří politici kandidátku na místopředsedkyni ČSSD, pohlednou blondýnku Alenu Borůvkovou, dokonce posměšně přezdívají "barbie". Některým svým stranickým kolegyním už teď pořádně leží v žaludku. "Nebyly jsme požádány o podporu, a (Alena Borůvková) ani neprojevila zájem se představit," prohlásila poslankyně za ČSSD Lenka Mazuchová.


Alena Borůvková Alena Borůvková | Blesk - Jiří Hadač

Alena Borůvková


Vybral si Jiří Paroubek kandidátku na novou místopředsedkyni opravdu jen kvůli jejím odborným kvalitám? Typově nápadně zapadá do Paroubkova vkusu na ženy a sama se svými sympatiemi k panu předsedovi rozhodně netají. Jakékoliv spekulace o souvislosti kandidatury se svým vzhledem však rozhodně odmítá. "S předsudkem, že jsem jen pěkná blondýna bojuji celý život, takže jsem na to připravená. Nebojím se," řekla pro Blesk Alena Borůvková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa