Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Únosce letadla na Jamajce byl mentálně postižený!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: youtube)
Autor: ČTK, jos, pes - 
20. dubna 2009
19:19

AKTUALIZOVÁNO: Muž, který se zmocnil kanadského letounu a na jamajském letiští v Montego Bay několik hodin zadržoval cestující a posádku jako rukojmí, byl podle místní policie odzbrojen. Pak se ukázalo, že nebyl zcela duševně zdráv.

Pětičlennou posádku držel jako rukojmí neznámý muž na palubě kanadského letounu na letišti jamajského Montego Bay.

Muž ozbrojený střelnou zbraní, který pronikl na palubu charterového letu, původně držel jako rukojmí všech 169 cestujících. Později všechny propustil. Úřady s únoscem vyjednávali.

O konci únosu vydaly oficiální orgány dvě verze - podle jedné se únosce vzdal, podle druhé byl přemožen při zásahu policie. Podle obou verzí ale nebyl při celé akci nikdo zraněn.

Jamajský ministr informací Daryl Vaz televizi CNN řekl, že únosce přemohla policie poté, co vyjednávání za pomoci jeho otce skončilo bez výsledku. "Vojenská policie zasáhla a ozbrojeného muže zadržela, aniž byl kdokoli zraněn," řekl. "Nyní je již ve vazbě," dodal.

Tuto verzi potvrdila agentura AP s odvoláním na komuniké jamajské policie. Únos začal v neděli ve 22:20 místního času (dnes 5:20 SELČ) a skončil dnes v 6:40 místního času (13:40 SELČ), když zvláštní protiteroristická skupina jamajských sil obrany zaútočila na kabinu letadla.

Poněkud jinou verzi prezentovalo později vládní prohlášení, které přinesla agentura Reuters. Podle něj únosce po napjatém vyjednávání, vedeném za osobního dohledu premiéra Bruce Goldinga a ministra bezpečnosti Dwighta Nelsona, propustil poslední rukojmí a vzdal se policii. Přitom údajně padl jeden výstřel, nikdo však nebyl zraněn.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi