Nejraději by si lehl do prvního hotelu a prospal několik dní a nocí, ale v Bruselu stále platí za hvězdu, a tak ho každou chvíli někdo zastaví a chce se s ním dát do řeči nebo aspoň vyfotografovat. Jean-Claude navíc musí do dnešního poledne uhradit honorář svému právníkovi, jenže kreditní karta je prázdná.


315588:gallery:true:true


Chvíli poté, co Jean-Claude vejde do dveří místní pošty, ozve se výstřel. Mohla by se snad hollywoodská akční hvězda pokusit v nějakém zkratu vyloupit poštu?

Film francouzského režiséra s alžírskými kořeny Mabrouka El Mechriho rozehrává napínavý a vtipný příběh hvězdy akčních filmů a pro Belgičany téměř národního hrdiny, který se prosadil v Hollywoodu.

Jean-Claude, jak si mu fanoušci zvykli familiérně říkat, hraje sám sebe se sympatickou otevřeností, v níž je kus sebeironie, autentického fyzického a psychického vyčerpání i čas pro osobní zpověď. Když mu k spánku přiloží psychopatický lupič skutečnou zbraň, mění se akční idol v obyčejného muže, který je naplněn strachem, obavami i nadějemi. Film JCVD není klasickým portrétem hvězdy. Staví na fiktivní zápletce a zároveň čerpá z Van Dammova skutečného života, který ještě před drogovými a promiskuitními aférami formovali rodiče a kodex bojového umění. (oficiální text distributora)


Premiéra v kinech ČR: 09.04.2009

Komedie / Drama / Krimi
Belgie / Francie / Lucembursko, 2008, 96 min

Režie: Mabrouk El Mechri
Hrají: Jean - Claude Van Damme, Zinedine Soualem


Anotace k filmovým novinkám přejímáme z Česko-Slovenské filmové databáze