Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřelil příteli hlavu, prý omylem, dostal 8 let!

Martin Soukup
Martin Soukup  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
14. dubna 2009
11:32

Vrchní soud v Olomouci v úterý poslal na osm let do vězení šestatřicetiletého Martina Soukupa za to, že loni v září údajně omylem zastřelil v Tavíkovicích na Znojemsku svého přítele.

Muž si prý myslel, že má v pistoli slepý náboj, a kamaráda chtěl jen postrašit. Místo toho mu ale prostřelil hlavu. Vrchní soud jeho čin překvalifikoval z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti na vraždu a zvýšil mu trest z původních sedmi let na osm.

Soukup je otcem čtyř dětí. Pistoli si pořídil, když kdysi pracoval u bezpečnostní služby. Později byl zaměstnán v Ústavu soudního lékařství v Brně jako laborant. Měl tam i dva přátele. Když byl loni v září v zaměstnání, jeden z kamarádů si od známých objednal telefonicky marihuanu. Muž pak nedopatřením poslal na mobilní telefon Soukupovy dcery vzkaz, že se mu omamnou látku podařilo získat. Zpráva byla ale určena pro druhého Soukupova kolegu. Vzkaz Soukupovu manželku nahněval.

Kolega jel proto se Soukupem domů, aby vše vysvětlil. Oba při cestě vypili několik piv. Soukupův kamarád si při vysvětlování záležitosti klekl před Soukupovou na kolena a začal se modlit. Žena mu opakovaně řekla, že mu odpouští. Host nepřestal.

Když už to bylo Soukupově manželce trapné, její partner vytáhl pistoli, nabil ji a následně vystřelil. "Stoprocentně jsem si myslel, že pistoli nabíjím slepým nábojem," řekl Soukup soudu se slzami v očích. Zmýlil se, protože měl ostré i slepé patrony smíchané v tašce svého batohu. Soukup se pak sice snažil příteli zachránit život, vše ale bylo marné.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání