Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rath obchází soudní zákaz: V lékárnách 30 Kč slevy!

Rath vyvěsil oznámení o verdiktu soudu bez telefonu na soudkyni.
Rath vyvěsil oznámení o verdiktu soudu bez telefonu na soudkyni.  (Autor: ČTK)
Autor: map, brum - 
14. dubna 2009
11:16

Místo odpouštění poplatků v lékárnách třicetikorunové slevy. Tak obejde středočeský hejtman David Rath soudní verdikt. Ten mu zakázal hradit za pacienty v krajských lékárnách poplatky za položku na receptu.

Slevy na recepty začnou vydávat přímo nemocniční lékárny, které jsou ovšem zřizovány a dotovány krajem. Pacienti budou muset platit ještě do doby, než budou slevové kupony vytištěny. To má trvat jeden až dva týdny. Rath tvrdí, že se inspiroval od fi rmy, která jeho počínání zažalovala. Provozovatelé sítě soukromých lékáren Dr. Max totiž podobné kupony pacientům dávají. Rath nechal včera v krajských lékárnách vyvěsit vysvětlení, proč už poplatky nehradí. Telefon na soudkyni, která o tom rozhodla, ale nedal. Prý se na ceduli už nevešel.

Rath vyvěsil oznámení o verdiktu soudu bez telefonu na soudkyni. Rath vyvěsil oznámení o verdiktu soudu bez telefonu na soudkyni. | ČTK

Opava: Finta jim neprošla!
Za pacienty už opět neproplácí poplatky ani lékárna krajské Slezské nemocnice v Opavě. Ostravský krajský soud vydal nové předběžné opatření, podle něhož se lékárna musí zdržet jakékoliv náhrady poplatků. Po prvním soudním zákazu se tu po jediném dni začaly poplatky proplácet jiným způsobem. Tentokrát hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) hodlá soud respektovat.

evolucius ( 14. dubna 2009 13:07 )

Cena Českého národa je 30 kaček,bez možnosti vrácení obnosu...

evolucius ( 14. dubna 2009 13:04 )

Cena Českého národa je 30 kaček,bez možnosti vrácení obnosu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa