Podle kalifornského práva má Robyn nárok na půlku Melova majetku, který činí 19 miliard korun. Právníci už si brousí zuby.

Rozvod je o to překvapivější, že v Austrálii narozený Gibson je silně nábožensky založený a slova jako nevěra a rozvod až donedávna silně odsuzoval.

Jenže během natáčení filmu The Edge Of Darkness se Mel beznadějně zamiloval do ruské brunety, identifikované štábem pouze jako hudebnice Oksana. A nepohlídal si, aby se jejich společné fotky, na kterých se objímají na pláži, nedostaly do tisku.

Mel žil s manželkou 28 let a té se silně dotklo, že se po tak dlouhém a harmonickém vztahu Mel zapletl s jinou ženou. Poté, co viděla jejich fotky v novinách, požádala o rozvod u losangeleského soudu.

Podle některých zpráv to ale páru neklapalo už tři roky – od incidentu, kdy opilý Gibson rasisticky urážel policistu. Robyn Gibson u soudu rovněž zažádala o společné opatrovnictví u syna Toma (10). Ostatní děti – William, Edward, Hannah, Christian, Milo, Louis – jsou již dospělé.

Právníci obou stran jsou na koni – má jít o jeden z nejdražších rozvodů světové historie. Pár ve společném prohlášení požádal sdělovací prostředky o respektování soukromí.

Fotogalerie
9 fotografií

„Během našeho manželství i odloučení jsme se vždy snažili zachovat si soukromí a čest naší rodiny a hodláme tak činit i nadále,“ stálo v dokumentu.


Nejdražší rozvody světa v showbyznysu:

Marcia Murphey vysoudila na zpěváku Neilu Diamondovi 3 miliardy korun

Amy Irving vysoudila na režiséru Stevenu Spielbergovi 2 miliardy korun

Melissa Mathison vysoudila na herci Harrisonu Fordovi 1,7 miliardy korun