Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ďuričkova přítelkyně: Budu mít dítě s vrahem!

Autor: ih, jos, rvs - 
8. dubna 2009
23:59

AKTUALIZOVÁNO: U Městského soudu v Praze pokračoval proces s B. Ďuričkem (55), který je obviněn z vraždy Václava Kočky mladšího. Blesk.cz získal exkluzivní vyjádření matky zavražděného! Co vzkazuje vrahovi? A co řekli ve středu svědkové?

Před soudem vystoupil Pavel Herčík, číšník z restaurace Monarch, který po střelbě zadržel prchajícího Ďurička, spolumajitel Monarchu Michal Erben a servírka z Monarchu Marie Fučíková. "Pan Kočka starší mi pomáhal otočit ležící tělo svého syna. Pak křičel 'Kde je ten vrah' a odešel," řekla Fučíková. Dodala, že po incidentu mluvila s těhotnou Ďuričkovou přítelkyní Lucií Staňkovou. "Budu mít dítě s vrahem, neměl ho zabít," řekla jí osudného večera Staňková.


Reportér Blesk.cz hovořil před zahájením třetího dne přelíčení s matkou zavražděného Václava Kočky Olgou Kočkovou.

Co si myslí o Ďuričkovi? "Pokud bude Ďuričko propuštěn, může se stát, že jeho hra zasáhne další rodinu. Doufám, že žádná další máma kvůli Ďuričkovi nepřijde o své dítě. Protože on to celé bere jako hru proti fiktivnímu nepříteli," řekla rozrušená Kočková.

Sám Ďuričko hned při své úvodní řeči překvapil žádostí, aby mohl před soudem Jan Kočka zastupovat svého otce, Václava Kočku staršího, který podle Ďuričky soudní jednání špatně snáší.


Odbornice z oboru psychiatrie o Ďuričkovi v úterý řekla, že je to člověk schopný manipulace, který neváhá své názory prosazovat silnými argumenty i chováním.

Co zaznělo ve středu u soudu

Soud vyslechl svědkyni Lenku Hanákovou, která v osudném okamžiku seděla u stejného stolu jako hoteliér Ďuričko. Řekla, že Ďuričko vytáhl zbraň z tašky a dva výstřely vypálil do ležícího těla. "Václav Kočka mladší se na něj naklonil a něco mu pošeptal. Pan Ďuričko prudce vyskočil, vzal zbraň z tašky, vystřelil jednou a pak ještě dvakrát do ležící postavy," vypověděla Hanáková a dodala, že střelbě předcházel spor, kdo má u sebe víc peněz mezi Ďuričkem a Kočkou starším.


Václav Kočka mladší: Znalec bojových umění?

Obhajoba se snaží přesvědčit soud, že Václav Kočka mladší byl přeborníkem v bojových uměních. Předvolala dokonce znalce v oboru bojových umění Zdeňka Náchodského, který uvedl, že "náklon nad Ďuričkem mohl být vnímán jako útočný jev".

Na to reagoval advokát rodiny Kočkových Josef Lžičař předložením prohlášení mnoha klubů, zabývajících se bojovým uměním, že se v nich Václav Kočka mladší bojová umění ani sebeobranu nikdy neučil.


Předvolaný znalec v oboru toxikologie Fisher uvedl, že zavražděný Václav Kočka měl v krvi 1,4 promile alkoholu a žádné další toxikologické látky.

Bývalý ředitel Incheby Jaroslav Čepek, který osudného večera seděl u stejného stolu jako Ďuričko, řekl: "Debatu o penězích rozpoutal sám Ďuričko. Po útoku jsem se snažil uklidnit Kočkova syna."

Někdejší Ďuričkův spolupracovník Vratislav Šlajer, který rovněž seděl u stejného stolu před soudem, uvedl, že se mu Bohumír Ďuričko svěřil, že bral v minulosti kokain. Šlajerova přítelkyně Lenka Hanáková dodala, že i ona od Ďurička obdržela dopis z vězení. "Dopis, který mi poslal, byl hodně podivný. Pan Ďuričko je asi mimo," prohlásila. Ďuričko Šlajerovu výpověď označil jako nevěrohodnou.

"Kdyby to bylo obráceně a Václav by zastřelil Ďurička, dostal by doživotí už jenom kvůli svému příjmení," prohlásila u soudu sestra zavražděného Olga Rumlová. "Obhajoba se chytá jakéhokoliv nesmyslu," dodala Rumlová.

ďuričko ďuričko | David Malík

"Kočkovi staršímu bych se klidně postavil z očí do očí, ale co bych mu řekl, to neprozradím," prohlásil otec Bohumíra Ďuričky, který dorazil k středečnímu soudnímu jednání.

lucrecia ( 10. dubna 2009 00:03 )

Jestli se nemylim,jako,ze urcite ne,tehotna ex-pritelkyne Duricky,Lucie Stankova pochazi z rodiny,tkz: Svetskych,jak vy je zde jmenujete.A mam dojem,ze se jedna o rodinu Vavru. Ten spor,s obeti V. Kockou ml,nebyl o penize, ani se nejednalo o zavrazdeneho Mrazka. Spojovat vrazdu Mrazka,sV.Kockou mladsim je absurdni demagogie a alibismus,ze strany Duricky.Bohuzel, nekterym politickym odpurcum CSSD,kteri radi spojuji rodinu Kocku s touto stranou,se to uzasne hodi do kramu.CSSD,take nemusim, nemusim ani ODS. Ale proto jeste nebudu pleticharit a intrikovat.Jedno je jiste,V.Kocka,ml: byl dosti vzhledny muz a Lucie,by si radeji mela mela nechat udelat test otcovstvi,mozna se ji i ulevi,ze nema dite s Vrahem.

natty ( 9. dubna 2009 08:11 )

No tak tohle je reakce hodná facky...jak už píší jiní: "vy jste tam byl/a, že to tak dobře víte?? Co kdo komu řekl, jak se kdo choval?? Jak se to stalo??" Protože celý váš příspěvěk je jeden velký žvást a nesmysl a co píšete jste načerpal jen z bulvárních článků, které si vymyslí i to co není nebo neví, takže příště až budete chtít někoho soudit, radši pište o něčem nebo o někom koho znáte a víte o tom něco...a nee jen to co napíší bulváry, protože pak se ukáže rozum těch kdeří nemají svůj názor a jen přeslepičí to co kde zaslechli v televizi nebo si kde přečetli a vůbec nic o tom neví...takže bych radila bacha na pusu nebo ruce, protože "INU KDO ČÍM ZACHAZÍ, TÍM TAKÉ SCHÁZÍ!!! " Chtěla bych vidět kdyby vám někdo špinil jméno nesmysly, jak byste se choval...U mě je Ďuričko vrah a pan Kočka obět, lidský život je dar a on zabil...hotová věc!!!

lenny75 ( 8. dubna 2009 17:28 )

ale mě vůbec nezajímá kdo byl nebo nebyl mafián a jaké měl styky. Je tady vrah a oběť. Vrah zabil člověka a měl by jít sedět! Co na tom rozebíráte za nesmysly okolo?! Co kdyby zabil někoho z vaší rodiny? Taky byste řešili, jestli byl chudák ublížený nebo ne?

anetas ( 8. dubna 2009 17:27 )

Souhlasím, navíc se mi strašně líbí jak někdo ví co kdo komu šeptal když to neslyšel prý nikdo jiný něž Ďuričko.

vera51 ( 8. dubna 2009 17:04 )

Ja teda nevim ale normalni clovek jde na party ozbrojeny??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání