Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zateplení domů a bytů: Stát bude rozdávat statisíce!

9. dubna 2009 | 08:28

Chystáte se zateplovat dům, vyměnit okna nebo dokonce stavět energeticky pasivní novostavbu? Můžete patřit mezi 250 tisíc domácností, které na to dostanou peníze od státu – a jde o statisíce!

Na kompletní zateplení stometrového domu stát přispěje až 195 tisíci, na stavbu energeticky pasivního domu až 220 tisíc. Ale nemusíte dělat tak velké »zásahy«, desetitisíce dostanete za výměnu kotle, zateplení nebo výměnu oken. Během čtyř let se rozdělí 25 miliard korun.

Příjem žádostí o dotace bude zahájen na Den Země – ve středu 22. dubna 2009. S žádostí – vždy v papírové podobě na formuláři, který získáte na pobočkách – se můžete obrátit na fond životního prostředí nebo na pobočky pověřených bank – ty nabídnou i úvěr na pokrytí zbývající části investic.

Pokud jste už zateplovací práce nebo výměnu oken zahájili, máte stále šanci na dotaci – ze hry jsou pouze ty práce, které byly dokončeny před 1. dubnem 2009. Máte dotazy? Můžete využít bezplatnou informační linku 800 260 500 (PO – PÁ od 8.00 do 16.00) a stránky www.zelenausporam. cz.

Zateplení domů sníží náklady na vytápění
Autor: www.usporne-domy.cz

Žadateli o dotaci mohou být vlastníci rodinných a bytových domů, tzn. fyzické osoby, společenství vlastníků bytových jednotek, bytová družstva, města a obce (včetně městských částí), podnikatelské subjekty, případně další právnické osoby. Bohužel se dotace netýkají panelových domů.

Autor: vyr, lena
Video se připravuje ...