Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dal jí milost, hned kradla dál!

Václav  Klaus
Václav Klaus  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: Pavel Čempěl - 
25. února 2009
05:00

Zdeňka Čonková (54) z Vítkovic vypekla prezidenta Václava Klause. Ten jí loni před Vánocemi dal milost, prominul jí jedenáctiměsíční trest za sérií krádeží.

Notorická zlodějka však už za čtyři týdny opět skončila v rukou policie. Kradla v supermarketu.

Klaus při udělování milosti přihlédl k tomu, že Čonková má amputovanou nohu a je na vozíku. Tento handicap ale ženě při krádežích rozhodně nevadí. Naopak. Invalidní vozík používá jako kamufláž. Když byla koncem ledna přistižena v porubském Kauflandu, měla ve vozíku ukryto nakradené zboží za více než tisíc korun.

Čonková má v Ostravě pověst nenapravitelné zlodějky. Jen loni stála třikrát před soudem za krádeže v supermarketech. Alternativní tresty se míjely účinkem, a tak vyfasovala nepodmíněný trest. Do vězení ale díky prezidentské milosti nemusela.

Zlodějka velice zklamala i bojovníka za práva Romů Kumara Vishwanathana. Jen díky jeho přímluvě dostala pouze trest veřejně prospěšných prací. "Je mi smutno. I její manžel, který řádně pracuje, si s ní neví rady," posteskl si Vishwanathan.

Mluvčí prezidenta Radim Ochvat sdělil, že se případem prezident ani jeho spolupracovníci nezabývají.

Poslední krádež Čonkové se řeší ve zkráceném řízení a už příští týden ji čeká soud. Vzhledem k trestní minulosti přichází v úvahu pouze trest nepodmíněný.

egyptwo ( 25. února 2009 09:51 )

Jsem inv. důchodce s důchodem 8800 Kč měsíčně. V obchodech neradu jako nějaká cikoška, která má určo celkově tak 25 000 Kč měsíčně od státu. A to ji ještě obhospodařuje ta její Romea. Prasata!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání