Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Válka rodin? Proč jedni dostali o 900 tisíc víc?

Autor: red - 
2. února 2009
12:08

ANKETA: Páteční rozhodnutí soudu v případu zaměněných dětí v třebíčské nemocnici mnohým vyrazilo dech. Zatímco jedna z rodin dostane odškodné 2,1 milionu korun, druhá pouze 1,2 milionu, tedy o 900 tisíc méně. Jak je to možné?

Rozpoutá se kvůli tomu mezi rodinami válka?

Soudce Michal Ryška své rozhodnutí opřel o skutečnost, že zatímco u manželů Čermákových došlo vinou kauzy k ochladnutí jejich vztahu a traumatům, která Jan Čermák řeší alkoholem, rodina Libora Broži vyšla z celé záležitosti ´lépe´ a méně poznamenaná. Proto mají Čermákovi dostat téměř o milion víc.


Byl to také Libor Broža s partnerkou Jaroslavou Trojanovou, kteří svůj příběh prodali německé televizi ZDF a přišli si už díky němu na slušné peníze.

"Soudce podle mě hodnotil i věci, které s případem nesouvisejí. To, jestli se někomu rozpadá nebo nerozpadá manželství, je proměnná záležitost. Za rok už to může být jinak," citovala MF DNES advokátku Hana Marvanová.

Své si o tom myslí také babička zaměněné Veroniky - Anna Brožová z Jabloňova. Byla to ona, kdo přiměl svého syna Libora Brožu, aby podstoupil DNA testy otcovství, které celou kauzu odstartovaly.

"Nezdá se mi to spravedlivé. Celková částka je velká, tři miliony 300 tisíc pro obě rodiny, ale nechápu, proč to takhle rozdělili. Říkali, že Libor z toho vyšel ze všech nejlíp, dosáhl, co chtěl, a má jistotu, kdo je jeho vlastní dcera. Ale čím vším si od té doby musel projít!" řekla žena v rozhovoru pro MF DNES.

Více o procesu čtěte zde a zde.

irsei ( 4. února 2009 14:38 )

pro takovou jakoby milující babičku by byl i kostkovej cukr místo bonboniéry k narozeninám drahej,ale teď Brožovi možná ani na nic jinýho nezbyde.A něco bude muset zaplatit těm hodnejm kamarádům v hospodě,který ho jak se patří podpořili.Paní Trojanová by měla začít život bez toho chlapa,určitě bych mu neodpustila vůbec nic,ani jedno jediný slovo

panaj ( 3. února 2009 15:56 )

Trošku moc velký nepořádek v údajích. Broža nebyl ženatý a tudíž nebyla ani žádná snacha-Trojanová pouze matka jeho dcery.Vyprovokován byl v hospodě osobami stejného ražení jako on sám. Do takovéto "rodinky" se dostat-dám raději na modlení.Spíše je štve-že Broža vše vyprovokoval a dostává nejméně.Já bych mu nedal nic-leda pěstí do obličeje za ty urážky Trojanové.

oldedek ( 3. února 2009 09:47 )

Souhlasím s Vámi, akorát si myslím, že pan soudce je hloupej člověk

petruse45 ( 2. února 2009 21:57 )

At si přečtou článek z nedělního blesku o rodině s nemocnou Lucinkou http://www.blesk.cz/clanek/108996/rodice-male-lucinky-vime-ze-se-neuzdravi.html a pak ať brečej, ja to taky všechno přehodnotila, tomu řikám utrpení a poznamenání na celý život. A jim nikdo nic nedá

1946 ( 2. února 2009 17:10 )

Ježíšmarjá, to je logika.

Zobrazit celou diskusi